Sikojen pitäjien tietoja sikarekisterissä ja eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisterissä on tarkasteltu tehostetusti kuluvana vuonna. Jos saat Ruokavirastosta tai kunnan maaseutuelinkeinoviranomaiselta pyynnön päivittää tietojasi näissä rekistereissä, hoida asia pikimmiten.
Jos sinulla on sikoja, tee eläinmääräilmoitukset sikarekisteriin. Jos taas olet lopettanut sikojen pidon, lopeta sikojen eläintenpitoilmoitus eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteristä.
Toimi näin, kun haluat tarkistaa tai korjata tietojasi eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisterissä
Pääset tarkistamaan tietosi asiointipalvelussa. Rekisteri-ilmoitus koostuu kahdesta ilmoituksesta:
- pitopaikkailmoitus: missä pitopaikka sijaitsee
- eläintenpitoilmoitus: mitä eläimiä pitopaikassa on ja missä tarkoituksessa niitä pidät.
Jos rekisteritietoihisi tulee muutoksia tai lopetat eläinten pidon, päivitä tiedot rekisteriin 30 päivän kuluessa. Vaihtoehtoisesti voit ilmoittaa muutoksista tai lopettamisesta lomakkeilla oman kunnan maaseutuelinkeinoviranomaiselle. Löydät kuntasi yhteystiedot Ruokaviraston kumppanihausta.
Toimi näin, kun haluat ilmoittaa sikojen eläinmäärät ja tapahtumat sikarekisteriin
Sikarekisteriin tehtävä eläinmääräilmoitus on lakisääteinen velvollisuus ja eri asia kuin eläintukien hakemiseen liittyvä eläinmääräilmoitus.
Sikarekisteriin kolme kertaa vuodessa tehtävä eläinmääräilmoitus on lakisääteinen velvollisuus
Voit tehdä sikarekisterin eläinmääräilmoitukset ja tapahtumailmoitukset itse sikarekisterin asiointipalvelussa tai ilmoittaa ne asiakaspalveluun.
Ensi vuonna tarkastelussa siipikarjan pitäjien tiedot
Kaikkien eläintenpitäjien kannattaa tarkistaa omat tietonsa Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteristä säännöllisesti. Vuoden 2025 aikana vuorossa on siipikarjanpitäjien eläinrekisteritietojen tehostettu ajantasaistaminen.