Pakollisesti ilmoitettavat ravintoainetiedot voidaan korvata rehuaineluettelossa vahvistetuilla tiedoilla. ((EY) N:o 767/2009 liite V)
|
Rehuaineluokka |
Pakollisesti ilmoitettavat ravintoaineet |
1. |
Nurmirehut ja korsirehut |
Raakavalkuainen, jos > 10 %, Raakakuitu |
2. |
Viljanjyvät |
|
3. |
Viljanjyvistä saatavat tuotteet ja sivutuotteet |
Tärkkelys, jos > 20 % Raakavalkuainen, jos > 10 % Raakarasva, jos > 5 % Raakakuitu |
4. |
Öljykasvien siemenet ja hedelmät |
|
5. |
Öljykasvien siemenistä ja hedelmistä saatavat tuotteet ja sivutuotteet |
Raakavalkuainen, jos > 10 % Raakarasva, jos > 5 % Raakakuitu |
6. |
Palkokasvien siemenet |
|
7. |
Palkokasvien siemenistä saatavat tuotteet ja sivutuotteet |
Raakavalkuainen, jos > 10 %, Raakakuitu |
8. |
Juurimukulat ja juuret |
|
9. |
Juurimukuloista ja juurista saatavat tuotteet ja sivutuotteet |
Tärkkelys Raakakuitu Suolahappoon liukenematon tuhka, jos > 3,5 % ka:sta |
10. |
Juurikassokerin jalostuksen tuotteet ja sivutuotteet |
Raakakuitu, jos > 15 % Sakkaroosina ilmaistu kokonaissokeripitoisuus Suolahappoon liukenematon tuhka, jos > 3,5 % ka:sta |
11. |
Ruokosokerin jalostuksen tuotteet ja sivutuotteet |
Raakakuitu, jos > 15 % Sakkaroosina ilmaistu kokonaissokeripitoisuus |
12. |
Muut siemenet ja hedelmät, niistä saatavat tuotteet ja sivutuotteet lukuun ottamatta 2–7 kohdassa mainittuja tuotteita ja sivutuotteita |
Raakavalkuainen, Raakakuitu Raakarasva, jos > 10 % |
13. |
Muut kasvit, niistä saatavat tuotteet ja sivutuotteet lukuun ottamatta 8–11 kohdassa mainittuja tuotteita ja sivutuotteita |
Raakavalkuainen, jos > 10 %, Raakakuitu |
14. |
Maitoteollisuuden tuotteet ja sivutuotteet |
Raakavalkuainen, kosteus, jos > 5 %, Laktoosi, jos > 10 % |
15. |
Maaeläimistä saatavat tuotteet ja sivutuotteet |
Raakavalkuainen, jos > 10 % Raakarasva, jos > 5 % Kosteus, jos > 8 % |
16. |
Kalat, muut vesieläimet, niistä saatavat tuotteet ja sivutuotteet |
Raakavalkuainen, jos > 10 % Raakarasva, jos > 5 % Kosteus, jos > 8 % |
17. |
Kivennäiset |
Kalsium, Natrium, Fosfori, Muut käytetyt kivennäiset |
18. |
Muut |
Raakavalkuainen, jos > 10 % Raakakuitu Raakarasva, jos > 10 % Tärkkelys, jos > 30 % Sakkaroosina ilmaistu kokonaissokeripitoisuus, jos > 10 % Suolahappoon liukenematon tuhka, jos > 3,5 % ka:sta |