Lisäaineille annetaan hyväksymisen yhteydessä lisäainekoodi, jonka ensimmäinen numero kertoo lisäaineluokan ja kirjain funktionaalisen ryhmän, johon kyseinen lisäaine kuuluu (esim. 1a200). Ns. vanhanmallisissa hyväksyntänumeroissa voi olla vielä ns. E-koodeja (esim. E200), kuten elintarvikkeissa. Lisäaine voi kuulua käyttötarkoituksensa perusteella yhteen tai useampaan seuraavista luokista.
1. teknologiset lisäaineet: aine, joka lisätään rehuun teknologista tarkoitusta varten
2. sensoriset lisäaineet: aine, jonka lisääminen rehuun parantaa tai muuttaa rehun aistinvaraisia ominaisuuksia tai eläimistä saatujen elintarvikkeiden visuaalisia ominaisuuksia
3. ravitsemukselliset lisäaineet
4. eläintuotantoon vaikuttavat lisäaineet: lisäaine, jota käytetään siksi, että se vaikuttaa suotuisasti terveiden eläinten tuotokseen tai ympäristöön
5. kokkidiostaatit ja histomonostaatit
1 Teknologiset lisäaineet
a) säilöntäaineet: aineet tai mikro-organismit, jotka suojelevat rehuja mikro-organismien tai niiden aineenvaihduntatuotteiden aiheuttamalta pilaantumiselta;
b) hapettumisenestoaineet: aineet, jotka pidentävät rehujen ja rehuaineiden säilyvyyttä suojaamalla niitä hapettumisen aiheuttamalta pilaantumiselta;
c) emulgointiaineet: aineet, jotka tekevät mahdolliseksi tai säilyttävät tasaisen seoksen kahdesta tai useammasta toisiinsa sekoittumattomasta olomuodosta rehuissa;
d) stabilointiaineet: aineet, jotka mahdollistavat rehun fysikaalis-kemiallisen tilan ylläpitämisen;
e) sakeuttamisaineet: aineet, jotka lisäävät rehun viskositeettia;
f) hyytelöimisaineet: aineet, jotka antavat rehulle hyytelömäisen rakenteen;
g) sidonta-aineet: aineet, jotka lisäävät rehun hiukkasten taipumusta tarttua toisiinsa;
h) aineet, joilla ehkäistään radionuklidikontaminaatiota: aineet, joilla estetään radionuklidien absorptio tai edistetään niiden erittymistä;
i) paakkuuntumisenestoaineet: aineet, jotka vähentävät rehun yksittäisten hiukkasten taipumusta tarttua toisiinsa;
j) happamuudensäätöaineet: aineet, joilla säädellään rehujen pH:ta;
k) säilörehun lisäaineet: aineet, myös entsyymit ja mikro-organismit, jotka on tarkoitettu lisättäväksi rehuun säilörehun parantamiseksi;
l) denaturointiaineet: aineet, jotka prosessoitujen rehujen valmistuksessa käytettyinä antavat mahdollisuuden selvittää tietyn elintarvikkeen tai rehuaineen alkuperän;
m) aineet, joilla vähennetään mykotoksiinikontaminaatiota: aineet, joilla voidaan estää tai vähentää mykotoksiinien absorptiota, edistää niiden erittymistä tai muuttaa niiden vaikutustapaa;
n) hygieniaa edistävät aineet: aineet tai tapauksen mukaan mikro-organismit, jotka vaikuttavat suotuisasti rehun hygieniaominaisuuksiin vähentämällä erityistä mikrobiologista kontaminaatiota;
o) muut teknologiset lisäaineet: aineet tai mikro-organismit, joita lisätään rehuun teknologista tarkoitusta varten ja jotka vaikuttavat suotuisasti rehun ominaisuuksiin.
2 Sensoriset lisäaineet
a) väriaineet:
i. aineet, jotka lisäävät tai palauttavat väriä rehuihin;
ii. aineet, jotka eläimille ruokittuina lisäävät väriä eläinperäisiin elintarvikkeisiin;
iii. aineet, jotka vaikuttavat suotuisasti akvaariokalojen tai häkkilintujen väriin;
b) aromiaineet: aineet, joiden lisääminen rehuun lisää rehun tuoksua tai tekee siitä maistuvamman.
3 Ravitsemukselliset lisäaineet
a) vitamiinit, provitamiinit ja kemiallisesti tarkkaan määritellyt aineet, joilla on samankaltainen vaikutus;
b) hivenaineyhdisteet;
c) aminohapot, niiden suolat ja analogit;
d) urea ja sen johdannaiset.
4 Eläintuotantoon vaikuttavat lisäaineet
a) ruuansulatusta edistävät aineet: aineet, jotka eläimille annettuina lisäävät rehun sulavuutta vaikuttamalla tiettyihin rehuaineisiin;
b) suolistoflooran stabiloimiseen tarkoitetut aineet: mikro-organismit tai muut kemiallisesti määritellyt aineet, jotka eläimille annettuina vaikuttavat positiivisesti suolistoflooraan;
c) aineet, jotka vaikuttavat suotuisasti ympäristöön;
d) muut eläintuotantoon vaikuttavat lisäaineet;
e) fysiologisen tilan stabiloimiseen tarkoitetut aineet: aineet tai mikro-organismit, jotka terveille eläimille annettuina vaikuttavat suotuisasti niiden fysiologiseen tilaan ja niiden stressinsietokykyyn.
5 Kokkidiostaatit ja histomonostaatit
Aineita, joilla pyritään alkueläinten tuhoamiseen tai niiden kasvun ehkäisemiseen.