4 Tilat ja laitteet

Lemmikkieläinten rehuja valmistavissa laitoksissa on oltava asianmukaiset tilat ja välineet rehujen valmistamiseen. Erityistä huomiota on kiinnitettävä siihen, että tilat ja toiminnot on sijoiteltu niin, että ristikontaminaation riski on mahdollisimman pieni ja puhdistaminen sekä puhtaanapito mahdollisimman helppoa.

Kylmä- ja pakkasvarastojen lämpötiloja on seurattava. Tilojen on oltava riittävät suhteessa tuotantomäärään, jotta jäähtyminen / pakastuminen on riittävän nopeaa ja toimintaa on mahdollista harjoittaa hallitusti ja hygieenisesti. Raaka-aineiden ja valmiiden tuotteiden erilläänpito on otettava huomioon. Kylmätilojen lämpötilaseurannasta on pidettävä kirjaa.

Tilojen ja laitteiden on oltava riittävät suhteessa laitoksen toimintaan: riittävyys riippuu täysin siitä, miten toiminta on järjestetty.

Lakiviitteet

  • (EY) 183/2005, artikla 5 sekä liite II (toimitilat ja laitteisto)
  • (EU) 142/2011, artikla 24 sekä liitteen IX I luku ja liite XIII ja liite VIII

siirry seuraavalle sivulle "5 Valmistaminen ja pakkaaminen"

Sivu on viimeksi päivitetty 29.11.2024