Kaikilla rekisteröidyillä rehualan toimijoilla tulee olla HACCP-järjestelmään pohjautuva omavalvontasuunnitelma, ts. laadunvarmistussuunnitelma.
HACCP-järjestelmän mukaisella menettelyllä arvioidaan ja hallitaan rehuturvallisuuteen liittyviä vaaroja ja omavalvontasuunnitelmassa kuvataan yrityksen toimintatavat, joiden mukaisesti toimien yritys noudattaa lainsäädäntöä, hyviä toimintakäytäntöjä sekä voi varmistaa rehujen turvallisuuden ja hyvä laadun.
Lue lisää HACCP:ista ja omavalvonnasta.
Rehualan toimintaa koskevat vaatimukset perustuvat mm. rehuhygienia-asetuksen liitteeseen II sekä MMM asetukseen rehualan toiminnanharjoittamisesta. Liitteen II ja toiminnanharjoittaja-asetuksen vaatimukset on kuvattu tarkemmin kohdassa yleiset vaatimukset.
Rehualan toimijan tulee tehdä yhteistyötä Ruokaviraston kanssa. Ruokaviraston rehujaostoon tehtävät ilmoitukset:
- ilmoitus rehuvirheestä tai salmonellaepäilystä rehussa
- ilmoitus rehualan toiminnassa tapahtuneista muutoksista tai muutoksista yrityksen yhteystiedoissa tai yhteyshenkilöissä
- vuosittainen ilmoitus valmistetuista, tuoduista ja viedyistä rehuista
- tuontia koskevat ilmoitukset