Tuotanto

  1. Tuotannosta vastaamaan on nimettävä pätevä henkilö.
  2. Rehualan toimijoiden on huolehdittava siitä, että tuotannon eri vaiheet suoritetaan noudattaen kirjallisessa muodossa etukäteen annettuja menettelyjä ja ohjeita, joissa määritellään ja joiden avulla tarkastetaan ja varmistetaan tuotantoprosessin kriittisten vaiheiden hallinta.
  3. Ristikontaminaation ja virheiden välttämiseksi tai minimoimiseksi on toteutettava tarvittavat tekniset ja organisatoriset toimet. Tuotannon eri vaiheissa suoritettavia tarkastuksia varten on oltava käytettävissä riittävät ja asianmukaiset keinot.
  4. Kiellettyjen rehujen, haitallisten aineiden sekä muiden vierasaineiden esiintymistä on seurattava ottaen huomioon ihmisten ja eläinten terveys, ja riskien minimoimiseksi on oltava käytössä asianmukaiset valvontastrategiat.
  5. Jätteet ja rehuksi sopimattomat aineet olisi eristettävä ja tunnistettava. Jos tällaiset aineet sisältävät vaarallisessa määrin eläinlääkkeitä, vierasaineita tai muita vaaratekijöitä, aineet on hävitettävä asianmukaisella tavalla eikä niitä saa käyttää rehuna.
  6. Rehualan toimijoiden on toteutettava riittävät toimet tuotteiden tehokkaan jäljitettävyyden varmistamiseksi.
  7. Rasvoja sekoittavien laitosten, jotka saattavat rehuksi tarkoitettuja tuotteita markkinoille, on pidettävä kaikki rehuksi tarkoitetut tuotteet fyysisesti erillään muihin tarkoituksiin tarkoitetuista tuotteista paitsi, jos jälkimmäiset tuotteet täyttävät seuraavat vaatimukset:
    • ovat elintarvikelaatuisia ja
    • eivät ylitä rehuille määritettyjä haitallisten aineiden enimmäismääriä
  8. Tuotteiden merkinnöissä on selkeästi ilmoitettava, onko ne tarkoitettu rehuksi vai muihin tarkoituksiin. Jos tietyn tuote-erän osalta ilmoitetaan, että se ei ole tarkoitettu rehuksi, toimija ketjun myöhemmässä vaiheessa ei saa enää muuttaa tätä ilmoitusta.
  9. Rehuaineiden pakollisissa merkinnöissä olisi käytettävä rehuaineluetteloasetuksessa vahvistettuja nimityksiä, jos ne ovat saatavilla.

Lakiviitteet:

  • (EY) 183/2005, artikla 5 ja liite II
  • (EY) N:o 767/2009; 16 artikla
  • (EU) N:o 68/2013
Sivu on viimeksi päivitetty 13.9.2024