- Tuotannosta vastaamaan on nimettävä pätevä henkilö.
- Rehualan toimijoiden on huolehdittava siitä, että tuotannon eri vaiheet suoritetaan noudattaen kirjallisessa muodossa etukäteen annettuja menettelyjä ja ohjeita, joissa määritellään ja joiden avulla tarkastetaan ja varmistetaan tuotantoprosessin kriittisten vaiheiden hallinta.
- Ristikontaminaation ja virheiden välttämiseksi tai minimoimiseksi on toteutettava tarvittavat tekniset ja organisatoriset toimet. Tuotannon eri vaiheissa suoritettavia tarkastuksia varten on oltava käytettävissä riittävät ja asianmukaiset keinot.
- Kiellettyjen rehujen, haitallisten aineiden sekä muiden vierasaineiden esiintymistä on seurattava ottaen huomioon ihmisten ja eläinten terveys, ja riskien minimoimiseksi on oltava käytössä asianmukaiset valvontastrategiat.
- Jätteet ja rehuksi sopimattomat aineet olisi eristettävä ja tunnistettava. Jos tällaiset aineet sisältävät vaarallisessa määrin eläinlääkkeitä, vierasaineita tai muita vaaratekijöitä, aineet on hävitettävä asianmukaisella tavalla eikä niitä saa käyttää rehuna.
- Rehualan toimijoiden on toteutettava riittävät toimet tuotteiden tehokkaan jäljitettävyyden varmistamiseksi.
- Rasvoja sekoittavien laitosten, jotka saattavat rehuksi tarkoitettuja tuotteita markkinoille, on pidettävä kaikki rehuksi tarkoitetut tuotteet fyysisesti erillään muihin tarkoituksiin tarkoitetuista tuotteista paitsi, jos jälkimmäiset tuotteet täyttävät seuraavat vaatimukset:
- ovat elintarvikelaatuisia ja
- eivät ylitä rehuille määritettyjä haitallisten aineiden enimmäismääriä
- Tuotteiden merkinnöissä on selkeästi ilmoitettava, onko ne tarkoitettu rehuksi vai muihin tarkoituksiin. Jos tietyn tuote-erän osalta ilmoitetaan, että se ei ole tarkoitettu rehuksi, toimija ketjun myöhemmässä vaiheessa ei saa enää muuttaa tätä ilmoitusta.
- Rehuaineiden pakollisissa merkinnöissä olisi käytettävä rehuaineluetteloasetuksessa vahvistettuja nimityksiä, jos ne ovat saatavilla.
Lakiviitteet:
- (EY) 183/2005, artikla 5 ja liite II
- (EY) N:o 767/2009; 16 artikla
- (EU) N:o 68/2013