Elintarvikeala

Ajankohtaista elintarvikealalta

24. maaliskuuta 2025

Työikäiset saavat oman ruokasuosituksen

Työikäiset saavat ensimmäistä kertaa oman ruokasuosituksen viime vuonna julkaistujen kansallisten ravitsemussuositusten pohjalta. Suosituksessa otetaan tarkemmin kantaa työikäisen väestön…

Työikäiset saavat oman ruokasuosituksen

14. maaliskuuta 2025

Kiinnostaako elintarvikevalvonnan tulokset Suomessa – hyödynnä avointa tietoa

Elintarvikealan yritysten valvontatulokset julkaistaan Oiva-raporteilla sitä mukaa, kun elintarvikevalvontaviranomaiset tekevät tarkastuksia. Ruokavirasto tarjoaa nyt avointa tietoa…

Kiinnostaako elintarvikevalvonnan tulokset Suomessa – hyödynnä avointa tietoa

13. helmikuuta 2025

Yläsavolainen muurinpohjalettu on Suomen viidestoista nimisuojattu tuote

Komissio on hyväksynyt Yläsavolainen muurinpohjalettu -nimen rekisteröinnin. Suojatun maantieteellisen merkinnän (SMM) hakijana on ProAgria Itä-Suomi ry/Itä-Suomen maa- ja kotitalousnaiset.…

Yläsavolainen muurinpohjalettu on Suomen viidestoista nimisuojattu tuote

11. helmikuuta 2025

Ruokaketjun uutiskirje: Ohjeistusta medium-kypsennettyjen jauhelihapihvien valmistukseen ja tarjoiluun

Vuoden 2025 ensimmäinen Ruokaketjun uutiskirje on ilmestynyt. Uutiskirjeeseen on koottu ajankohtaisia poimintoja elintarvikealalta, luomusta ja viennistä. Voit lukea kirjeen myös ruotsiksi. Aiheita…

Ruokaketjun uutiskirje: Ohjeistusta medium-kypsennettyjen jauhelihapihvien valmistukseen ja tarjoiluun

6. helmikuuta 2025

Päivitetyt suositukset medium-kypsennettyjen jauhelihapihvien valmistukseen ja tarjoiluun

Medium-kypsennettyinä tarjoiltavat jauhelihapihvit ovat yleistyneet hampurilaisten suosion kasvun myötä niin ravintoloissa kuin kotikeittiöissä. Ruokavirasto suosittelee, että kaikki jauhelihatuotteet…

Päivitetyt suositukset medium-kypsennettyjen jauhelihapihvien valmistukseen ja tarjoiluun

27. tammikuuta 2025

Kivennäisvesi-nimen käyttöön ohjeistusta

Teollisia kivennäisvesiä valmistetaan talousvedestä lisäämällä niihin hiilihappoa ja kivennäissuoloja, kun taas luontaisissa kivennäisvesissä kivennäissuolat ovat vesilähteessä luontaisesti esiintyviä…

Kivennäisvesi-nimen käyttöön ohjeistusta
Kaikki elintarvikealan uutiset