Elintarvikkeiden mikrobiologiset vaatimukset - ohjeen päivitys on julkaistu täällä.
Tärkeimmät muutokset edelliseen versioon:
- ohjeen rakennetta muutettu
- trendiseurantaa koskevaa kappaletta on laajennettu
- muutettu trendiseurannan vaatimuksia vähittäiskaupassa ja kaksiportaista menetelmää käytettäessä
- säilyvyystutkimuskappaletta täydennetty
- histamiininäytteenottovaatimuksia muutettu (liite 2 ja 6)
Ohjeen ruotsinkielinen versio julkaistaan alkuvuoden 2024 aikana.
Lausuntokierroksen aikana saatiin arvokkaita kommentteja vähittäiskauppaa koskevaan näytteenottoon, toiminta - ja kokoluokkien käyttökelpoisuuteen sekä riskiluokkien käyttöön näytteenoton tiheyttä määritettäessä (liite 9). Liitteen 9 kehittämistä jatketaan saatujen kommenttien pohjalta keväällä 2024.
Lisätietoja Riina Tolvanen, etunimi.sukunimi@ruokavirasto.fi