Ruokavirasto on koonnut toimintaohjeita erityisesti elintarvikemyymälöille ja ammattikeittiöille kylmälaitteiden ja elintarvikkeiden lämpötilanhallinnan varmistamiseksi lyhytaikaisessa sähkökatkotilanteessa (2—3 tuntia).
Ruokaviraston internetsivulta löytyy suunnittelun avuksi esimerkiksi elintarvikkeiden lämpötilavaatimukset sekä minimilämpötilat elintarvikeryhmittäin lyhytaikaisten sähkökatkojen aikana.
Suunnittele toiminta ennen lyhyttä sähkökatkoa ja sen jälkeen.
- Käy läpi kaikkien kylmä- ja lämpökalusteiden tilanne.
- Selvitä kylmä- ja lämpökalusteiden hälytyslämpötilat ja -vasteajat.
- Sähkökatkotilanteessa laita kylmäverhot ja -peitteet avonaisten kylmätiskien, -kaappien ja vitriinien suojaksi estämään lämpötilan nousua.
- Sähkökatkon jälkeen käy läpi kylmä- ja lämpökalusteiden tilanne. Varmista, että kaikki laitteet käynnistyvät uudelleen ja toimivat kunnolla.