Jokaiselle kriittiselle hallintapisteelle suunnitellaan omat, sille sopivat korjaavat toimenpiteet. Korjaaviin toimenpiteisiin ryhdytään silloin, kun kriittisessä hallintapisteessä ei pysytä sovittujen kriittisten rajojen tai mahdollisten hälytysrajojen puitteissa. Korjaavien toimenpiteiden on oltava sellaisia, joiden avulla tilanne saadaan hallintaan ennen, kuin todettu poikkeama johtaa vaaran syntyyn, tai saadaan pysäytettyä vaaraa aiheuttavan tuotteen pääsy kulutukseen.
Toimenpiteiden jälkeen elintarvikealan yrityksen on pystyttävä osoittamaan, että kriittinen hallintapiste on taas hallinnassa. Esimerkkejä korjaavista toimenpiteistä ovat muun muassa lämpötilojen korjaus, pH:n säätö, lisäpuhdistustoimet, laitteiden toimivuuden huolto ja korjaukset tuotantoprosessiin.
Niille elintarvikkeille, jotka on valmistettu poikkeaman aikana, on tehtävä tarvittavat toimenpiteet tuotteiden turvallisuuden takaamiseksi. Tällaisia toimenpiteitä voivat olla kuumennuksen jatkaminen, uudelleen kuumentaminen, tuotteiden asettaminen käyttökieltoon, takaisinveto tai vastaavat toimenpiteet.
Kun tilanne on saatu hallintaan, selvitetään ja poistetaan poikkeaman syy ja korjataan menettelyjä sellaisiksi, ettei poikkeama toistuisi.
Kaikki tehdyt korjaavat toimenpiteet ja uudelleenjärjestelyt on dokumentoitava HACCP-kirjanpitoon.
HACCP periaatteessa 6 laaditaan todentamiskäytännöt ja validoidaan HACCP-ohjelma.