Opiskele liha-alan laitoksen perustamiseen liittyviä asioita tarkemmin oppaan ja verkkokoulutuksen avulla
Oppaassa ja verkkokurssilla käsitellään lihaleikkaamon, raakalihavalmistelaitoksen ja jauhelihalaitoksen perustamista.
Opas
Liha-alan laitoksen toiminnan aloittaminen -opas (pdf) on tehty selkosuomeksi. Voit lukea tai tulostaa oppaan alta myös osa kerrallaan.
Oppaan osat:
- Oppaan esittely (pdf)
- Osa 1, Perustaminen (pdf): yhteenveto liha-alan laitoksen perustamisessa tarvittavista tiedoista.
- Osa 2, Tilat (pdf): tietoja laitoksen tiloihin liittyvistä vaatimuksista.
- Osa 3, Toiminta (pdf): laitosten toiminnalle asetettuja vaatimuksia.
- Osa 4, Henkilökunta (pdf): laitosten henkilökunnalle asetettuja vaatimuksia.
- Osa 5, Omavalvonta (pdf): tietoa omavalvonnasta. Tämän tiedon avulla voit tehdä laitoksellesi omavalvontasuunnitelman.
- Osa 6, Sanojen selitykset (pdf): Tekstissä on alleviivattu joitakin sanoja. Löydät niiden selitykset osasta 6.
Verkkokurssi
Liha-alan laitostoiminnan aloittaminen -verkkokoulutuksessa on sama sisältö kuin oppaassa ja myös se on tehty selkosuomeksi. Verkkokoulutuksen sisältö on jaettu useampaan osaan. Kun suunnittelet liha-alan laitoksen perustamista, tutustu ihan ensiksi osiin Esittely, Perustaminen ja Tilat.
Lisätiedot ja sanojen selitykset
Verkkokoulutuksessa ja oppaassa mainittuihin lisätietoihin löydät linkkejä täältä. Huomaathan, että kaikkea verkkokoulutuksessa mainittua lisätietoa ei valitettavasti ole saatavilla kaikilla kielikäännöksillä.