Opiskele kala-alan laitoksen perustamisesta tarkemmin oppaasta
Oppaasta saat tietoa muun muassa seuraavista asioista:
- Miten varmistat, että tila on sopiva kala-alan laitoksellesi?
- Miten haet laitoksellesi hyväksynnän ja luvan toimintaan viranomaisilta?
- Mitä laitoksen tiloilta vaaditaan?
- Mitä muita asioita kala-alan laitoksen toiminnalta vaaditaan?
- Mitä kala-alan laitoksen henkilökunnalta vaaditaan?
- Mitä tarkoittaa kala-alan laitoksen omavalvontasuunnitelma?
Voit lukea tai tulostaa oppaan alta joko yhtenä kokonaisuutena tai osa kerrallaan.
Oppaan osat
- Oppaan esittely
- Osa 1, Perustaminen: yhteenveto kala-alan laitoksen
- perustamisessa tarvittavista tiedoista.
- Osa 2, Tilat: tietoja laitoksen tiloihin liittyvistä vaatimuksista.
- Osa 3, Toiminta: laitosten toiminnalle asetettuja vaatimuksia.
- Osa 4, Henkilökunta: laitosten henkilökunnalle asetettuja vaatimuksia.
- Osa 5, Omavalvonta: tietoa omavalvonnasta. Tämän tiedon avulla voit tehdä toiminnallesi omavalvonnan kuvauksen tai omavalvontasuunnitelman.
- Osa 6, Sanojen selitykset: Tekstissä on alleviivattu joitakin sanoja. Löydät niiden selitykset osasta 6.
Listerian hallinta kala-alalla
Kannattaa tutustua myös Listerian hallinta kala-alalla -verkkokurssiimme. Koulutuksen tavoitteena on, että pystyt tehokkaasti ennaltaehkäisemään listeriaongelmia laitoksessasi. Koulutus on tarkoitettu erityisesti kalajalosteita valmistaville toimijoille.
Lisätietoa aiheeseen liittyen löydät myös Kalastustuoteohje-ohjeesta.