Tälle sivulle on koottu lisätietolinkkejä, joita on mainittu elintarvikkeiden myynnin ja kasvikunnan tuotteiden jatkojalostamisen aloittamiseen liittyvässä verkkokoulutuksessa ja oppaassa. Huomaathan, että kaikkea lisätietoa ei valitettavasti ole saatavilla kaikilla kielikäännöksillä.
Esittely
Perustaminen
- Hygieniapassi ja luettelo hygieniapassitestaajista (Ruokavirasto)
- ELY-keskusten yhteystiedot
- Raakamaito-ohje (Raakamaidon ja ternimaidon tuotannon ja myynnin valvonta, Ruokavirasto)
- Tietoja kaupallisesta kalastuksesta
- Ulkomyyntiohje (Ruokavirasto)
- Luomutuotanto (Ruokavirasto)
- Mehiläisten pitäjäksi rekisteröityminen ja pesien paikkojen ilmoittaminen (Ruokavirasto)
- Uuselintarvikkeet ja uudet prosessit (Ruokavirasto)
- Elintarvikkeiden kaupallinen tuonti ja vienti (Ruokavirasto)
- Siipikarjan ja kanien lihan myynti (Ruokavirasto)
- Tarkastamaton luonnonvarainen riista (Ruokavirasto)
- Elintarviketieto-opas (Ruokavirasto)
- Elintarvikeparanteet (Ruokavirasto)
- Pakkaus- ja elintarvikekontaktimateriaalit (Ruokavirasto)
- Oiva-valvontatietojen julkistaminen (Oivahymy)
- Kuntien elintarvikevalvonnan yhteystiedot (Ruokavirasto)
- Ravintolan perustamisopas
Tilat
- Esimerkkejä erillään pidettävistä elintarvikkeista
- Elintarvikkeiden säilytyslämpötilat
- Ravintolan perustamisopas
Toiminta
- ELY-keskusten yhteystiedot
- Luomutuotanto (Ruokavirasto)
- Mehiläisten pitäjäksi rekisteröityminen ja pesien paikkojen ilmoittaminen (Ruokavirasto)
- Uuselintarvikkeet ja uudet prosessit (Ruokavirasto)
- Elintarvikkeiden kaupallinen tuonti ja vienti (Ruokavirasto)
- Siipikarjan ja kanien lihan myynti (Ruokavirasto)
- Tarkastamaton luonnonvarainen riista (Ruokavirasto)
- Elintarviketieto-opas (Ruokavirasto)
- Elintarvikeparanteet (Ruokavirasto)
- Pakkaus- ja elintarvikekontaktimateriaalit (Ruokavirasto)
- Ohje korvasienten käsittelystä ja varoitusmerkinnöistä (Ruokavirasto)
- Luonnonyrttiopas – Hyvän käytännön ohjeet luonnonyrttialalle (Opetushallitus)
Henkilökunta
- Hygieniapassi ja luettelo hygieniapassitestaajista (Ruokavirasto)
- Pakkaamattoman helposti pilaantuvan elintarvikkeen käsittely elintarvikehuoneistossa (Ruokavirasto)
- Ruokamyrkytykset (Ruokavirasto)
- Toimenpideohje Salmonellatartuntojen ehkäisemiseksi (THL)
Omavalvontasuunnitelma
- Kuntien elintarvikevalvonnan yhteystiedot (Ruokavirasto)
- Mikrobiologinen näytteenotto (Ruokavirasto)
- Elintarvikkeiden takaisinveto-ohje (Ruokavirasto)
- Helsingin kaupungin ympäristökeskuksen omavalvontaohje ja omavalvontasuunnitelmamalleja
- Hyvän käytännön ohje tuorekasviksia pilkkoville yrityksille (Luke, pdf)
- Oiva-valvontatietojen julkistaminen (Oivahymy)
Yleistä