Opiskele ravintolan perustamiseen liittyviä asioita tarkemmin oppaan ja verkkokoulutuksen avulla
Ravintolatoiminnan aloittaminen -opas on tehty selkosuomeksi. Voit lukea tai tulostaa oppaan alta myös osa kerrallaan.
Oppaan osat:
- Oppaan esittely (pdf)
- Osa 1, Perustaminen (pdf): Yhteenveto ravintolan perustamisessa tarvittavista tiedoista.
- Osa 2, Tilat (pdf): Tietoja ravintolan tiloihin liittyvistä vaatimuksista.
- Osa 3, Toiminta (pdf): Ravintolan toiminnalle asetettuja vaatimuksia.
- Osa 4, Henkilökunta (pdf): Ravintolan henkilökunnalle asetettuja vaatimuksia.
- Osa 5, Omavalvonta (pdf): Tietoa omavalvonnasta.
- Osa 6, Sanojen selitykset (pdf): Tekstissä on tummennettu joitakin sanoja. Löydät niiden selitykset osasta 6.
Opas on käännetty myös ruotsiksi, englanniksi, turkiksi ja kiinaksi.
Verkkokurssi
Ravintolatoiminnan aloittaminen - verkkokoulutuksessa on sama sisältö kuin oppaassa ja myös se on tehty selkosuomeksi. Verkkokoulutuksen sisältö on jaettu useampaan osaan. Kun suunnittelet ravintolan perustamista, tutustu ihan ensiksi osiin Esittely, Perustaminen ja Tilat.
Verkkokoulutus on käännetty myös ruotsiksi, englanniksi, venäjäksi ja arabiaksi.
Verkkokoulutuksessa ja oppaassa mainittuihin lisätietoihin löydät linkkejä täältä. Huomaathan, että kaikkea verkkokoulutuksessa mainittua lisätietoa ei valitettavasti ole saatavilla kaikilla kielikäännöksillä.