Tälle sivulle on koottu Ravintolatoiminnan aloittamisen verkkokoulutuksessa ja oppaassa mainittuja lisätietolinkkejä. Huomaathan, että kaikkea lisätietoa ei valitettavasti ole saatavilla kaikilla kielikäännöksillä.
Perustaminen
- Ravintola-alan ABC – ohjeita kahvilan tai ravintolan perustajalle (Helsingin kaupungin materiaalipankki)
- Ravintolan tai kahvilan perustaminen – rakentamistapaohje (Helsingin kaupungin rakennusvalvonta)
- Hygieniapassi ja luettelo hygieniapassitestaajista (Ruokavirasto)
- Oiva-valvontatietojen julkistaminen (Oivahymy)
- Kuntien elintarvikevalvonnan yhteystiedot (Ruokavirasto)
- Valvira (Alkoholiasiat ravintolassa -ohje, alkoholijuomien anniskeluohje, tupakan myynti)
- Alkoholijuomien anniskelulupa (Yritys-Suomi)
- Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry
Tilat
Toiminta
- ELY-keskusten yhteystiedot
- Luomutuotanto (Ruokavirasto)
- Mehiläisten pitäjäksi rekisteröityminen (Ruokavirasto)
- Uuselintarvikkeet (Ruokavirasto)
- Elintarvikkeiden maahantuonti EU:n jäsenmaista (Ruokavirasto)
- Elintarvikkeiden maahantuonti EU:n ulkopuolelta (Ruokavirasto)
- Siipikarjan ja kanien lihan myynti (Ruokavirasto)
- Tarkastamaton luonnonvarainen riista (Ruokavirasto)
- Elintarviketieto-opas (Ruokavirasto)
Henkilökunta
- Hygieniapassi ja luettelo hygieniapassitestaajista (Ruokavirasto)
- Helposti pilaantuvan pakkaamattoman elintarvikkeen käsittely (Ruokavirasto)
Omavalvontasuunnitelma
- Kuntien elintarvikevalvonnan yhteystiedot (Ruokavirasto)
- Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry
- Helsingin kaupungin ympäristökeskuksen omavalvontaohje ja omavalvontasuunnitelmamalleja
- Elintarvikkeiden takaisinveto-ohje (Ruokavirasto)