Rekisteröinti-ilmoitus kunnan elintarvikevalvontaan kalastustuotteiden alkutuotannosta

Kaikkien alkutuottajien tulee tehdä elintarvikelain 8 §:n mukainen ilmoitus toiminnastaan kunnan elintarvikevalvontaviranomaiselle. Kalastajat, ravustajat ja kalan tai rapujen viljelijät ovat alkutuotannon toimijoita, ja heidän tulee tehdä rekisteröinti-ilmoitus toiminnastaan toimivaltaiselle kunnan elintarvikevalvontaviranomaiselle. Käytännössä kalastusalusten osalta tämä tarkoittaa kunnallista elintarvikevalvontayksikköä, joka vastaa kalasaaliin purkusataman tai purkupaikan valvonnasta. Rekisteröityminen alkutuottajaksi mahdollistaa sen, että elintarvikevalvontaviranomaiset saavat tiedot toimialueillaan kalastavista/purkavista aluksista suoraan kalastajalta ja voivat valvoa aluksia suunnitelmallisesti. Jos purkusatamia on useita,  ilmoitus tehdään pääsääntöisen purkusataman elintarvikevalvontaviranomaiselle.

Mahdollisesta kalastustuotteiden myynnistä suoraan kuluttajille alkutuotannon yhteydessä ilmoitetaan rekisteröinti-ilmoituksessa.

Sivu on viimeksi päivitetty 5.9.2023