Esimerkkejä elintarvikkeiden säilytyslämpötiloille ravintolassa
Tuore pakkaamaton kala: 0 – 2 °C
Tuore pakattu kala: 0 – 3 °C
Sulatetut katkarapupakasteet, keitetyt jäähdytetyt ravut ja keitetyt jäähdytetyt simpukat: 0 – 3 °C
Kylmäsavustettu ja graavisuolattu kala: 0 – 3 °C
Suojakaasuun tai vakuumiin pakattu kalajaloste, esim. savukala: 0 – 3 °C
Sushi ja elävät simpukat: enintään 6 °C
Suolattu mäti: 0 – 3 °C
Jauheliha ja jauhettu maksa: enintään 4 °C
Raaka tai marinoitu liha: enintään 6 °C
Paloitellut kasvikset ja idut: enintään 6 °C
Maito ja kerma sekä maitopohjaiset tuotteet, joiden valmistukseen ei sisälly pastörointia tai vastaavaa käsittelyä (esim. raakamaidosta valmistetut tuorejuustot): enintään 6 °C
Helposti pilaantuvat maitopohjaiset tuotteet, joiden valmistukseen sisältyy vähintään pastörointi tai vastaava käsittely (esim. jugurtit, kermaviilit, smetana ja useimmat juustot): enintään 8 °C
Valmisruoat, makkarat, leikkeleet, kerma- ja tuorejuustokakut ja –leivokset: enintään 6 °C
Lyhytaikaiset (korkeintaan 3 °C suuruiset) poikkeamat lämpötiloista ovat sallittuja.
Esimerkkejä elintarvikkeiden säilytys- ja kuljetuslämpötiloille kala-alan hyväksytyissä elintarvikehuoneistoissa
Tuoreet kalastustuotteet, suolaamaton mäti, sulatetut jalostamattomat kalastustuotteet, keitetyt ja jäähdytetyt äyriäiset ja nilviäiset: 0 – 2 °C
Kylmäsavustetut tai graavatut kalajalosteet ja muut kuin tuoreet tyhjiö- tai suojakaasupakatut jalostetut kalastustuotteet, suolattu mäti: 0 – 3 °C
Sushi ja elävät simpukat sekä muut kalajalosteet: enintään 6 °C
Lyhytaikaiset (korkeintaan 3 °C suuruiset) poikkeamat lämpötiloista ovat sallittuja.
Esimerkkejä elintarvikkeiden säilytys- ja kuljetuslämpötiloille liha-alan hyväksytyissä elintarvikehuoneistoissa
muu kuin siipikarjan liha: enintään 7 °C
muiden eläinlajien kuin siipikarjan sisäelimet: enintään 3 °C
siipikarjan liha ja sisäelimet: enintään 4 °C
jauheliha ja mekaanisesti erotettu liha: enintään 2 °C
raakalihavalmisteet: enintään 4 °C
pakastettu tai jäädytetty liha/lihatuotteet: – 18 °C tai kylmempi
jäädytetty siipikarjanliha: – 12 °C tai kylmempi.
Lyhytaikaiset (korkeintaan 3 °C suuruiset) poikkeamat lämpötiloista ovat sallittuja.