Esimerkkejä elintarvikkeiden säilytyslämpötiloista

Elintarvikkeiden säilytyslämpötiloja ravintolassa.jpg

Esimerkkejä elintarvikkeiden säilytyslämpötiloille ravintolassa

Tuore pakkaamaton kala: 0 – 2 °C

Tuore pakattu kala: 0 – 3 °C

Sulatetut katkarapupakasteet, keitetyt jäähdytetyt ravut ja keitetyt jäähdytetyt simpukat: 0 – 3 °C

Kylmäsavustettu ja graavisuolattu kala: 0 – 3 °C

Suojakaasuun tai vakuumiin pakattu kalajaloste, esim. savukala: 0 – 3 °C

Sushi ja elävät simpukat: enintään 6 °C

Suolattu mäti: 0 – 3 °C

Jauheliha ja jauhettu maksa: enintään 4 °C

Raaka tai marinoitu liha: enintään 6 °C

Paloitellut kasvikset ja idut: enintään 6 °C

Maito ja kerma sekä maitopohjaiset tuotteet, joiden valmistukseen ei sisälly pastörointia tai vastaavaa käsittelyä (esim. raakamaidosta valmistetut tuorejuustot): enintään 6 °C

Helposti pilaantuvat maitopohjaiset tuotteet, joiden valmistukseen sisältyy vähintään pastörointi tai vastaava käsittely (esim. jugurtit, kermaviilit, smetana ja useimmat juustot): enintään 8 °C

Valmisruoat, makkarat, leikkeleet, kerma- ja tuorejuustokakut ja –leivokset: enintään 6 °C

Lyhytaikaiset (korkeintaan 3 °C suuruiset) poikkeamat lämpötiloista ovat sallittuja.

 

Esimerkkejä elintarvikkeiden säilytys- ja kuljetuslämpötiloille kala-alan hyväksytyissä elintarvikehuoneistoissa

Tuoreet kalastustuotteet, suolaamaton mäti, sulatetut jalostamattomat kalastustuotteet, keitetyt ja jäähdytetyt äyriäiset ja nilviäiset: 0 – 2 °C

Kylmäsavustetut tai graavatut kalajalosteet ja muut kuin tuoreet tyhjiö- tai suojakaasupakatut jalostetut kalastustuotteet, suolattu mäti: 0 – 3 °C

Sushi ja elävät simpukat sekä muut kalajalosteet: enintään 6 °C

Lyhytaikaiset (korkeintaan 3 °C suuruiset) poikkeamat lämpötiloista ovat sallittuja.

 

Esimerkkejä elintarvikkeiden säilytys- ja kuljetuslämpötiloille liha-alan hyväksytyissä elintarvikehuoneistoissa

muu kuin siipikarjan liha: enintään 7 °C

muiden eläinlajien kuin siipikarjan sisäelimet: enintään 3 °C

siipikarjan liha ja sisäelimet: enintään 4 °C

jauheliha ja mekaanisesti erotettu liha: enintään 2 °C 

raakalihavalmisteet: enintään 4 °C

pakastettu tai jäädytetty liha/lihatuotteet: – 18 °C tai kylmempi

jäädytetty siipikarjanliha: – 12 °C tai kylmempi.

Lyhytaikaiset (korkeintaan 3 °C suuruiset) poikkeamat lämpötiloista ovat sallittuja.

Sivu on viimeksi päivitetty 30.11.2023