Elintarvikekontaktimateriaalien valvonta elintarvikehuoneistoissa

Kontaktimateriaalien käyttöä elintarvikehuoneistoissa valvotaan Ruokaviraston Oiva-tarkastusohjeen 14.1 mukaisesti. 

Tarkastus kohdistetaan elintarvikkeen kanssa kosketukseen joutuviin pakkaus- ja muihin materiaaleihin, koneisiin, laitteisiin, välineisiin ja tarvikkeisiin (esimerkiksi astiat, kuljetussäiliöt, työvälineet, kertakäyttökäsineet)

Tarkastuskohteessa tarkastus priorisoidaan riskiperusteisesti ensisijaisesti

  • rasvaisten elintarvikkeiden ja/tai
  • korkeissa lämpötiloissa ja/tai
  • pitkään säilytettävien elintarvikkeiden kanssa kosketukseen joutuviin materiaaleihin.

Elintarvikkeen suuri tuotantomäärä/markkinajohtajuus on myös materiaalien riskiperusteisen tarkastuksen peruste.

Tarkastuksen tulos julkaistaan osana elintarvikehuoneiston Oiva-raporttia, joka löytyy yrityskohtaisesti Oivahymy.fi sivuilla.

Oivahymy-sivustolle pääset täältä.

Sivu on viimeksi päivitetty 5.9.2023