Kontaktimateriaalien käyttöä elintarvikehuoneistoissa valvotaan Ruokaviraston Oiva-tarkastusohjeen 14.1 mukaisesti.
Tarkastus kohdistetaan elintarvikkeen kanssa kosketukseen joutuviin pakkaus- ja muihin materiaaleihin, koneisiin, laitteisiin, välineisiin ja tarvikkeisiin (esimerkiksi astiat, kuljetussäiliöt, työvälineet, kertakäyttökäsineet)
Tarkastuskohteessa tarkastus priorisoidaan riskiperusteisesti ensisijaisesti
- rasvaisten elintarvikkeiden ja/tai
- korkeissa lämpötiloissa ja/tai
- pitkään säilytettävien elintarvikkeiden kanssa kosketukseen joutuviin materiaaleihin.
Elintarvikkeen suuri tuotantomäärä/markkinajohtajuus on myös materiaalien riskiperusteisen tarkastuksen peruste.
Tarkastuksen tulos julkaistaan osana elintarvikehuoneiston Oiva-raporttia, joka löytyy yrityskohtaisesti Oivahymy.fi sivuilla.
Oivahymy-sivustolle pääset täältä.