Kalastustuotteet on määritelty eläinperäisiä elintarvikkeita koskevista erityisistä hygieniasäännöistä annetun asetuksen (EY) N:o 853/2004 liitteessä I:
”kalastustuotteilla” [tarkoitetaan] kaikkia luonnonvaraisia tai viljeltyjä meren tai makean veden eläimiä (lukuun ottamatta eläviä simpukoita, eläviä piikkinahkaisia, eläviä vaippaeläimiä ja eläviä merikotiloita ja kaikkia nisäkkäitä, matelijoita ja sammakoita) sekä kaikkia niiden syötäviä muotoja, osia ja niistä saatuja tuotteita.
Kalastustuotteita ovat esimerkiksi perkaamaton kala, fileoitu kala, savustettu kala, keitetyt ravut tai kalasäilyke.
Kalastustuotteita koskevia ohjeita:
- Kalastustuoteohje
- Kalastustuotteet: alkutuotantoa, rekisteröitävää elintarviketoimintaa vai kala-alan hyväksytty elintarvikehuoneisto? (päivitetty 25.10.2022)
- Kalakukon valmistuksen ja myynnin valvonta, 16021 (pdf)
- Kala-alan laitoksen toiminnan aloittaminen (opas pk-yrityksille, pdf)
- Näytteenotto pienissä kala-alan laitoksissa ja kalakaupoissa (pdf)
- Päätös: Viljellyn kalan vapauttaminen tiettyjä kalastustuotteita koskevasta jäädytysvaatimuksesta (pdf)
- Kooste kalastustuotteiden jäljitettävyyteen liittyvistä tietovaatimuksista (pdf)
- Taskuopas kala- ja kalanviljelytuotteita koskevista, kuluttajia palvelevista EU:n uusista merkinnöistä - Publications Office of the EU (europa.eu) (suomeksi ja muilla EU:n kielillä)