Ruokavirasto ja aluehallintovirastot järjestävät keväällä 2023 kala-alan koulutusta.
Tarkemmat ohjelmat ja ilmoittautumislinkit tulevat tälle sivulle noin kuukautta ennen kyseistä koulutuspäivää.
Kaikki koulutukset järjestetään ainoastaan etänä Teams-yhteyksin.
Kala-alan valvonta torstaina 8.6 klo 13-16.00
HACCP ja omavalvonta.
Koulutus on yhteinen toimijoille ja valvojille.
Ilmoittaudu 8.6. koulutukseen 2.6. mennessä tästä linkistä
Koulutustapahtuman linkki lähetetään ilmoittautumisen vahvistusviestin mukana.
Materiaalit:
Kala-alan valvonta to 1.6 klo 12.30-16.00
Kemiallisen turvallisuuden ja merkintöjen valvonta
Koulutus on yhteinen toimijoille ja valvojille.
Ilmoittaudu 1.6. koulutukseen 29.5 mennessä tästä linkistä
Koulutustapahtuman linkki lähetetään ilmoittautumisen vahvistusviestin mukana.
Materiaalit:
- Osan 1. esitykset:
- Mitä kala-alan toimijoiden omavalvontaan ja viranomaisvalvontaan kuuluu?
- Allergeenien erillään pito
- Elintarvikelisäaineet, -aromit ja -entsyymit
- Uuselintarvikkeet ja uudet prosessit
- Osan 2. esitykset:
- Vierasaineet ja jäämät
- Elintarvikekontaktimateriaalit
- Osan 3. esitykset:
- Pakkaamattomien ja pakattujen elintarvikkeiden pakolliset elintarviketiedot
- Nimisuojatut tuotteet
- Elintarvikkeista esitettävät väitteet
- Takaisinvedot
Kala-alan valvonta torstaina 20.4. klo 12.00-16.00
Kalastustuotteiden erityisvaatimukset ja ajankohtaista kala-alan valvonnassa
- auditointisuositukset
- histamiini, loiset ja aistinvaraiset tarkastukset
- lämpötilahallinta
- jäljitettävyys
Koulutus on yhteinen toimijoille ja valvojille.
Materiaalit 20.4:
- Auditointisuositukset
- Kalastustuotteiden erityisvaatimukset
- Kalojen loiset
- Aistinvarainen arviointi
- Jäljitettävyys
Vastauksia ilmoittautumisen yhteydessä tulleisiin kysymyksiin:
Valvonnan perusmaksusta pienten kala-alan yritysten näkökulmasta
Yllä mainittujen valvojien ja toimijoiden yhteisten koulutustilaisuuksien lisäksi järjestetään viranomaiskoulutusta, jonka tiedot löytyvät viranomaisekstranetti Pikantista.