1. Hillo
- hedelmälihaa ja/tai sosetta, sokereita ja vettä
- hedelmälihaa ja/tai sosetta vähintään 350 g/kg pääsääntöisesti
- 250 g/kg käytettäessä mustaherukkaa, punaherukkaa, tyrniä, pihlajanmarjaa, ruusunmarjaa, kvitteniä
- hedelmälihan ja soseen lisäksi saa käyttää hedelmätäysmehua.
2. Erikoishillo
- hedelmälihaa ja/tai tiettyjen hedelmälajien sosetta, sokereita ja vettä
- hedelmälihaa vähintään 450 g/kg pääsääntöisesti
- 350 g/kg käytettäessä mustaherukkaa, punaherukkaa, tyrniä, pihlajanmarjaa, ruusunmarjaa, kvitteniä
- ei voi käyttää seoksena muiden hedelmien kanssa esimerkiksi seuraavia: omena, päärynä, kurpitsa, kurkku, tomaatti, viinirypäle, meloni.
3. Hyytelö
- hedelmätäysmehua ja sokereita
- täysmehua vähintään 350 g/kg pääsääntöisesti
- 250 g/kg käytettäessä mustaherukka-, punaherukka-, tyrni-, pihlajanmarja- ruusunmarja- tai kvittenitäysmehua
- voidaan valmistaa myös hedelmien vesiuutteesta, jolloin täysmehun määrä lasketaan veden painon vähentämisen jälkeen.
4. Erikoishyytelö
- hedelmätäysmehua ja sokereita
- täysmehua vähintään 450 g/kg pääsääntöisesti
- 350 g/kg käytettäessä mustaherukka-, punaherukka-, tyrni-, pihlajanmarja- ruusunmarja- tai kvittenitäysmehua
- ei saa käyttää seoksena muiden hedelmien kanssa esimerkiksi seuraavia: omena, päärynä, kurpitsa, kurkku, tomaatti, viinirypäle, meloni
- voidaan valmistaa myös hedelmien vesiuutteesta, jolloin täysmehun määrä lasketaan veden painon vähentämisen jälkeen.
5. Marmeladi
- sitrushedelmän hedelmälihaa, sosetta, täysmehua, vesiuutetta, kuorta, sokeria ja vettä
- sitrushedelmää vähintään 200 g/kg, josta vähintään 75 g hedelmän sisäosista
- sitrusmarmeladiin saa käyttää myös sitrushedelmien eteerisiä öljyjä.
6. Muut kiinteät hedelmä- ja marjavalmisteet
- ei ole koostumukseltaan hilloa, erikoishilloa, hyytelöä, erikoishyytelöä tai marmeladia koskevien määräysten mukainen
- annettava sellainen elintarviketta kuvaava nimi, joka ei johda harhaan
- esimerkiksi -sose, -täyte, -levite tai -valmiste.