Mm. seuraavien tuotteiden koostumus on määritelty, ja vain niistä saa käyttää kyseisiä nimiä. Näitä nimiä on myös käytettävä, kun määriteltyjä tuotteita pidetään kaupan
- kaakaovoi
- kaakaojauhe, kaakao
- vähärasvainen kaakaojauhe, vähärasvainen kaakao
- suklaajauhe
- sokeroitu kaakaojauhe, sokeroitu kaakao, suklaajuomajauhe
- suklaa, tumma suklaa
- maitosuklaa
- vaalea maitosuklaa
- valkoinen suklaa
- täytesuklaa
- suklaakonvehti, praliini.
Kauppa- ja teollisuusministeriön asetuksen kaakao- ja suklaatuotteista (451/2003) liitteessä I mainittuja nimiä saa käyttää vain kyseisessä liitteessä määritellyistä tuotteista ja niitä on käytettävä pidettäessä kaupan näitä tuotteita. Esimerkiksi nimeä "raakasuklaa" ei ole liitteessä määritelty. Näin ollen raakasuklaan nimeä ei tule käyttää myytäessä suklaata.Toimija voi vapaaehtoisesti kertoa suklaan valmistustavasta.
Raakasuklaa /raw chocolate -termin määrittelemiseksi on helmikuussa 2020 perustettu Suomessa työryhmä tuotetta myyvien alan toimijoiden toimesta. Työryhmää vetää Suomen Terveystuotekauppiaiden Liitto ry. Tänä odotusaikana elintarvikevalvonnassa ei ole tarvetta erityisesti valvoa raakasuklaan termin käyttöä.
Määritelmissä esitettyjen koostumusvaatimusten lisäksi säädöksessä on määräyksiä sallituista ainesosista:
- eläinrasvojen käyttö
- aromien käyttö
- korvaavien kasvirasvojen käyttö
- jauhojen ja tärkkelyksen käyttö
- lisättyjen ainesosien määrä.
Säädöksessä on myös erityisiä pakkausmerkintävaatimuksia, mm. suklaatuotteisiin tehtävästä merkinnästä ”kaakaota vähintään…%”.