Metsästys

Voiko COVID-19-koronavirus levitä peurojen välityksellä?

Tuleeko metsästäjien ottaa em. mahdollinen riski jollain tavalla huomioon metsästyksessä ja saaliin käsittelyssä?

Eläimiä käsiteltäessä hyvästä hygieniasta huolehtiminen on aina tärkeää, koska eläimillä tiedetään esiintyvän erilaisia ihmisiin tarttuvia mikrobeja, eli zoonooseja. Hygienia ja tarvittaessa käsineiden käyttö antaa suojaa mahdollisilta zoonoositartunnoilta.

Liittyykö valkohäntäpeuran lihan käyttämiseen elintarvikkeena riskejä?

Ei liity nykytiedon mukaan. Toistaiseksi yhdenkään ihmisen ei ole todettu sairastuneen elintarvikkeiden välityksellä. Hyvä hygienia lihaa käsitellessä ja lihan kypsentäminen suojaa myös muilta mikrobitartunnoilta.

Sivu on viimeksi päivitetty 13.9.2023