Eräät ainesosat voidaan ilmoittaa niiden ryhmänimillä. Esimerkiksi meirami ja maustepippuri voidaan ilmoittaa ryhmänimellä mausteet. Jos mausteita on yli 2 % tuotteesta, pitää ne ilmoittaa omilla nimillään.
Jos tiettyä ainesosaa korostetaan pakkauksessa, se tulee myös ainesosaluettelossa ilmoittaa omalla nimellään, ei ryhmänimenä.
On kuitenkin huomioitava, että tietyt allergioita tai intoleransseja aiheuttavat aineet (taulukko 1) on aina ilmoitettava omilla nimillään pakkausmerkinnöissä.
Esimerkkejä ryhmänimistä:
- Jauhot, täydennettynä luettelolla käytetyistä viljoista (esimerkiksi jauhot (maissi, riisi))
- Tärkkelys (esimerkiksi maissitärkkelys)
- Eläinöljy ja eläinrasva, kovettamisesta ilmoitettava
- Kala
- Juusto
- Mauste(et) tai mausteseos (mausteet, joiden osuus elintarvikkeessa on enintään 2 painoprosenttia)
- Yrtti (yrtit) tai yrttiseos (kaikki yrtit tai yrttien osat, joiden osuus elintarvikkeessa on enintään 2 painoprosenttia)
- Purukumin perusmassa
- Korppujauho
- Sokeri
- Dekstroosi
- Glukoosisiirappi tai tärkkelyssiirappi (esimerkiksi vehnäpohjainen glukoosisiirappi)
- Maitoproteiini (esimerkiksi kaseiini)
- Kaakaovoi