Yliherkkyydet mausteita kohtaan voivat liittyä siitepölyallergiaan. Ristiallergioissa oireita voivat aiheuttaa muun muassa kumina, sinappi, kurkuma, kaneli, inkivääri, valko- ja mustapippurit, fenkolinsiemen, korianterinsiemen ja aniksensiemen. Kypsennys tai muu käsittely ei vaikuta mausteiden allergisoivuuteen. Esimerkiksi itämaisissa maustesekoituksissa kuten curry- ja garam masala on usein muun muassa kurkumaa, korianteria ja sinappia. Näitä mausteita voi siten olla myös itämaisissa ruokalajeissa.
Pakkausmerkinnät
Mausteita ei tarvitse luetella elintarvikkeiden pakkausmerkinnöissä, jos mausteiden yhteismäärä on alle 2 % elintarvikkeen painosta.
Sinappi ja sinappituotteet (sinapinsiemen) tulee aina ilmoittaa omalla nimellään pakkausmerkinnöissä. Myös edellä mainituissa tapauksissa, joissa sinappi/sinapinsiemen on mausteseoksessa, jota on alle 2 % elintarvikkeen painosta.
Selleri ja sellerituotteet on aina mainittava pakkausmerkinnöissä omalla nimellään.