Kangasrousku (Lactarius rufus) on pienehkö tai keskikokoinen piparkakunruskea sieni. Sen lakki on aluksi kupera, mutta laakenee vanhemmiten ja lopulta painuu matalan suppilomaiseksi. Useimpien lakkien keskellä on terävä nipukka.
Kangasrouskun heltat ovat vaalean okrankellertävät ja malto vaaleata. Jalka on lakin värinen tai vaaleampi, sileä ja hohkaisen täyteinen tai ontto. Kangasrouskun maitiaisneste muuttumattoman valkoista, vanhoissa tai kuivahtaneissa sienissä sitä on vain vähän. Tuoksua kuvataan raikkaaksi.
Kangasrouskun makua kuvataan pippurinkirpeäksi, ja ryöpättynäkin se säilyttää kirpeytensä. Sienisalaattiin se ei siis ole paras valinta, mutta on omiaan suolasienenä tai etikkasienenä. Kangasrouskua keitetään 10 minuuttia, jonka jälkeen se huuhdellaan ja säilötään.
Kangasrousku on erittäin yleinen männyn juurisieni. Kuivina kesinä sitä löytää parhaiten soistuneista metsistä ja suo-ojien reunoilta. Sateisina suvina paras sato löytyy mäntykankailta tai jopa kalliojäkäliköstä. Satokausi alkaa heinäkuussa ja päättyy lokakuussa.
Kaikki ruskeat rouskut eivät ole kangasrouskuja. Hämäävän samankaltaisia ovat: vaalea, hento ja pieni pikkurousku (Lactarius tabidus), pieni ja heltoistaan kangasrouskua tummempi sikurirousku (Lactarius camphoratus) sekä keskikokoinen, harmaanruskea ja kookoshiutaleilta tuoksuva kangaspalsamirousku (Lactarius mammosus).
Myrkyllinen lakritsirousku (Lactarius helvus) on hieman samanvärinen, mutta vaaleampi kuin kangasrousku; hyviä tuntomerkkejä ovat vedenkirkas maitiaisneste ja kuivahtaneen sienen tuoksahtaminen lakritsille.