Tämänhetkisen tiedon mukaan koronavirus ei tartu ihmiseen elintarvikkeiden välityksellä. Näin ollen Ruokavirasto ei suosittele Wuhanin koronavirusepidemian esiintymisalueilta peräisin olevan ruoan käsittelyn ja nauttimisen rajoittamista.
Ruoan valmistamista ja tarjoilemista muille on syytä välttää aina sairaana ollessa. Käsien puhtaus ja ruoan muu hygieeninen käsittely ovat tärkein keino välttää monenlaisia elintarvikkeiden välityksellä tarttuvia tauteja.
- Älä valmista ruokaa sairaana
- Pese kädet ennen ruoan käsittelyä ja eri työvaiheiden välissä
- Käytä vain puhtaita välineitä
- Pese kaikki kasvikset ja kuori sekä huuhtele multaiset juurekset tarvittaessa
- Kypsennä liha kunnolla
- Tarjoile ruoka heti valmistuksen jälkeen
- Säilytä ruoka-aineet oikein
Lue lisää elintarvikkeiden käsittelystä ja säilyttämisestä.
Lisätietoja:
Wuhanin koronavirusepidemian vaikutus elintarviketurvallisuuteen: Elintarviketurvallisuusjohtaja Leena Räsänen, leena.räsänen@ruokavirasto.fi, p. 050 388 6518
Elintarvikkeiden hygieeninen käsittely: Ylitarkastaja Enni Tuutti, enni.tuutti@ruokavirasto.fi, p. 050 373 2074