Nykytiedon mukaan Wuhanin koronavirus ei tartu elintarvikkeiden välityksellä – muista silti käsitellä ruokaa hygieenisesti

31. tammikuuta 2020

Tämänhetkisen tiedon mukaan koronavirus ei tartu ihmiseen elintarvikkeiden välityksellä. Näin ollen Ruokavirasto ei suosittele Wuhanin koronavirusepidemian esiintymisalueilta peräisin olevan ruoan käsittelyn ja nauttimisen rajoittamista.

Ruoan valmistamista ja tarjoilemista muille on syytä välttää aina sairaana ollessa. Käsien puhtaus ja ruoan muu hygieeninen käsittely ovat tärkein keino välttää monenlaisia elintarvikkeiden välityksellä tarttuvia tauteja.

  • Älä valmista ruokaa sairaana
  • Pese kädet ennen ruoan käsittelyä ja eri työvaiheiden välissä
  • Käytä vain puhtaita välineitä
  • Pese kaikki kasvikset ja kuori sekä huuhtele multaiset juurekset tarvittaessa
  • Kypsennä liha kunnolla
  • Tarjoile ruoka heti valmistuksen jälkeen
  • Säilytä ruoka-aineet oikein

 

Lue lisää elintarvikkeiden käsittelystä ja säilyttämisestä.

Lue lisää THL:n tiedotteesta: Tavara- tai elintarvikelähetyksiin ei nykytiedon perusteella liity koronavirustartunnan riskiä.

Lisätietoja:

Wuhanin koronavirusepidemian vaikutus elintarviketurvallisuuteen: Elintarviketurvallisuusjohtaja Leena Räsänen, leena.räsänen@ruokavirasto.fi, p. 050 388 6518

Elintarvikkeiden hygieeninen käsittely: Ylitarkastaja Enni Tuutti, enni.tuutti@ruokavirasto.fi, p. 050 373 2074