-
20. joulukuuta 2024
Falafel Wrapissa salmonellariski
-
20. joulukuuta 2024
Vegepatongissa salmonellariski
-
20. joulukuuta 2024
Feta-bulgursalaatissa salmonellariski
-
17. joulukuuta 2024
Luvattomasti toisen tuotemerkillä myyty suklaa saattaa sisältää kananmunaa
-
12. joulukuuta 2024
Valkosipulimajoneesierässä makuvirhe ja mahdollinen säilyvyysongelma
-
10. joulukuuta 2024
Joulukalentereissa makuvirhe
-
29. marraskuuta 2024
Keksipakkauksessa toista tuotetta
-
28. marraskuuta 2024
Mikroateriassa toista tuotetta
-
27. marraskuuta 2024
Kestävää ruokaa terveydeksi – kansalliset ravitsemussuositukset
-
25. marraskuuta 2024
Pakastepitsassa metallipalojen riski
-
21. marraskuuta 2024
Perunasalaatissa metallilankojen riski
-
13. marraskuuta 2024
Ravintolisässä hyväksymätöntä uuselintarvikeainesosaa
-
4. marraskuuta 2024
Tutustu uudistuneisiin Oiva-raportteihin
-
1. marraskuuta 2024
Pakasteankassa salmonellariski
-
1. marraskuuta 2024
Korppukinkussa listeriaa
-
30. lokakuuta 2024
Kansallisten ravitsemussuositusten julkiset kommentit ja vastaukset on julkaistu
-
28. lokakuuta 2024
Moomin-tikkareissa turvallisuusriski
-
16. lokakuuta 2024
Jalapenosäilykkeessä riski lasinpalasista
-
4. lokakuuta 2024
Aioli-kastikepakkauksesta puuttuvat kotimaiset merkinnät; allergeenivaara
-
17. syyskuuta 2024
Vakuumipakatussa naudan ulkofileepihvissä salmonellaa
-
16. syyskuuta 2024
Kalan turvallisen käytön suositukseen lisätty kalalajikohtaisia poikkeuksia
-
6. syyskuuta 2024
Salmiakkimakeisissa riski metallinpalasista
-
4. syyskuuta 2024
Varoitus: Laittomia muuntogeenisen tomaatin siemeniä myynnissä
-
30. elokuuta 2024
Kanasalaatissa väärä kastikepussi; allergeenivaara
-
29. elokuuta 2024
Kotimaisen kalan vierasaine- ja ravintoainepitoisuuksista uutta tietoa
-
26. elokuuta 2024
Kananmunien takaisinveto: tuotantotilalla todettu salmonellaa
-
9. elokuuta 2024
Uutta tietoa luvassa kotimaisen kalan vierasaine- ja ravintoainepitoisuuksista
-
2. elokuuta 2024
Kalapyöryköissä riski muovinpalasista
-
1. elokuuta 2024
Pilaantumisriski leivässä
-
19. heinäkuuta 2024
Ravintolisien turvallisuutta halutaan lisätä EU:ssa
-
17. heinäkuuta 2024
Suklaalevyissä riski muovinpalasista
-
17. heinäkuuta 2024
Tahini-seesaminsiementahnassa salmonellariski
-
15. heinäkuuta 2024
Uusia eriä vedetään myynnistä - Siementuotteissa salmonellaa ja maapähkinöissä aflatoksiinia
-
11. heinäkuuta 2024
Elintarviketurvallisuus on Suomessa hyvällä tasolla
-
4. heinäkuuta 2024
Erittäin tulisten ruokien suuren määrän nauttiminen kerralla ei ole järkevää
-
27. kesäkuuta 2024
Varo myrkkykeisoa
-
19. kesäkuuta 2024
Hygieniapassitesteihin osallistuneille annettiin oikeita vastauksia – käännöstoimiston omistaja tuomittiin törkeästä petoksesta ja törkeästä väärennöksestä
-
17. kesäkuuta 2024
Talkkunajauhossa muovinen vierasesineriski
-
17. kesäkuuta 2024
Tikkareissa metallinen vierasesineriski
-
7. kesäkuuta 2024
Maailman elintarviketurvallisuuspäivänä huomio valmiuteen
-
30. toukokuuta 2024
Kansalliset ravitsemussuositukset julkiseen kuulemiseen
-
28. toukokuuta 2024
Proteiinijuoma saattaa pilaantua ennenaikaisesti
-
24. toukokuuta 2024
Moussetuotteissa epäily metallinpaloista
-
17. toukokuuta 2024
Hygieniapassi muuttuu kesäkuussa – passiin koko nimi ja henkilötunnus
-
15. toukokuuta 2024
Makeistuotteesta saattaa irrota osa
-
10. toukokuuta 2024
Suklaalevyissä allergeeniriski
-
6. toukokuuta 2024
Dippikastikkeessa mahdollisesti ilmoittamatonta maitoa
-
22. huhtikuuta 2024
Perunasnacksin ainesosaluettelossa ei mainintaa sulfiitista
-
18. huhtikuuta 2024
Elintarvikkeiden takaisinvetojen määrä väheni edelleen vuonna 2023
-
11. huhtikuuta 2024
Suomessa jo 1,5 miljoona hygieniapassia
-
27. maaliskuuta 2024
Takaisinveto laajenee yhä: Kotivara poistaa myynnistä lisäeriä meetvurstia
-
26. maaliskuuta 2024
Suuri osa hepatiitti E-tartunnoista todennäköisesti peräisin meetvurstista
-
25. maaliskuuta 2024
Savukalassa epäonnistunut lämpökäsittely
-
25. maaliskuuta 2024
Luomumunien PFAS-pitoisuudet laskeneet selvästi – uusimmissa tutkimuksissa kaikki näytteet olivat määräystenmukaisia
-
20. maaliskuuta 2024
Kanakorma-ateriassa allergeenivirhe
-
20. maaliskuuta 2024
Katkarapusalaatin pakkauksessa savukalasalaattia
-
12. maaliskuuta 2024
Takaisinveto laajenee: Kotivara poistaa myynnistä lisäeriä meetvurstia
-
12. maaliskuuta 2024
Litran pakkauksen mangojogurtissa enterobakteereita
-
8. maaliskuuta 2024
Suklaatoffeerakeissa allergeeniriski vehnän takia
-
7. maaliskuuta 2024
Smoothieiden takaisinvedot jatkuvat
-
7. maaliskuuta 2024
Smoothieiden takaisinvedot jatkuvat edelleen
-
7. maaliskuuta 2024
Meetvurstista todetun hepatiitti E-viruksen yhteyttä sairastumisiin selvitetään
-
7. maaliskuuta 2024
Kotivara poistaa myynnistä eriä meetvurstia
-
6. maaliskuuta 2024
Smoothiejuoman raaka-aineessa hometoksiinia
-
22. helmikuuta 2024
Suklaa-nougatkekseissä metalliriski
-
19. helmikuuta 2024
Suklaakeksissä metallihippuepäily
-
16. helmikuuta 2024
Kolmessa keksituotteessa metallihippuepäily
-
12. helmikuuta 2024
Kahdessa annosateriassa mahdollinen riski nilviäisallergisille
-
12. helmikuuta 2024
Norovirus edelleen yleisin ruokamyrkytyksen aiheuttaja Suomessa
-
9. helmikuuta 2024
Uusi ravitsemus- ja terveysväiteopas ohjaa väitteiden käyttöön elintarvikkeiden markkinoinnissa
-
6. helmikuuta 2024
Retkiateriassa ilmoittamatonta maitoproteiinia
-
1. helmikuuta 2024
Mango Chia-vanukkaassa metalliesineriski
-
26. tammikuuta 2024
Mikroateriassa pakkaussekaannuksesta johtuva allergeeniriski (maito)
-
26. tammikuuta 2024
Kampylobakterioosi ja salmonelloosi edelleen yleisimmin raportoidut ihmisten zoonoositartunnat
-
22. tammikuuta 2024
Goji-marjojen takaisinveto perutaan
-
16. tammikuuta 2024
Valtion ravitsemusneuvottelukunnan kausi käynnistyi
-
10. tammikuuta 2024
Viikunoissa okratoksiinia ja goji-marjoissa salmonellaepäily
-
9. tammikuuta 2024
Ruokakaupoissa myytäviin kauppakasseihin uusi merkintä
-
3. tammikuuta 2024
Energiajuomassa EU:ssa hyväksymätöntä väriainetta
-
28. joulukuuta 2023
Coleslaw-salaatissa virheellinen ainesosaluettelo
-
22. joulukuuta 2023
Maissilastussa vaarallisen paljon kapsaisiinia
-
19. joulukuuta 2023
Gluteenittomissa jauhoseoksissa mahdollisesti ilmoittamatonta allergeenia (sinappi)
-
18. joulukuuta 2023
Viikunahillon raaka-aineessa liikaa aflatoksiinia
-
8. joulukuuta 2023
Epäselvä allergeenimerkintä joulukalenterissa
-
4. joulukuuta 2023
Itusalaateissa mikrobilöydöksiä
-
4. joulukuuta 2023
Pakastevadelmissa salmonellaa
-
1. joulukuuta 2023
Tukehtumisvaaran aiheuttavia hyytelömakeisia jälleen markkinoilla
-
30. marraskuuta 2023
Valtion ravitsemusneuvottelukunnan pääsihteerinä aloittaa Satu Jyväkorpi
-
30. marraskuuta 2023
Gluteenittomissa kekseissä mahdollisesti ilmoittamatonta allergeenia (maito)
-
15. marraskuuta 2023
Mikkelin laajan ruokamyrkytysepidemian syy selviämässä
-
10. marraskuuta 2023
Matriini ja lakritsimakeiset
-
6. marraskuuta 2023
Kuorimattomissa seesaminsiemenissä jäämiä torjunta-aineesta
-
3. marraskuuta 2023
Suklaapatukoissa mahdollisesti voiteluöljyä
-
3. marraskuuta 2023
Sienisalaatissa virheellinen ainesosaluettelo
-
1. marraskuuta 2023
Myös suolaamattomissa pistaasipähkinöissä salmonellaa
-
27. lokakuuta 2023
Kasvipohjaisissa nugeteissa on ilmoittamatonta gluteenia
-
24. lokakuuta 2023
Pistaasipähkinöissä salmonellaa
-
24. lokakuuta 2023
Mausteissa ilmoittamatonta selleriä
-
10. lokakuuta 2023
Hedelmäpatukoissa liikaa okratoksiinia
-
2. lokakuuta 2023
Epäilty myi satoja väärennettyjä hygieniapasseja
-
29. syyskuuta 2023
Itusalaateissa salmonellaepäily
-
27. syyskuuta 2023
Riisimuroista puuttuvat suomen- ja ruotsinkieliset merkinnät
-
25. syyskuuta 2023
Väärä etiketti juusto-pastasalaatissa
-
22. syyskuuta 2023
Juustodippikastikkeissa bakteerihavainto
-
15. syyskuuta 2023
Laajaan ruokamyrkytysepidemiaan ei ole löytynyt syytä – selvitystyö jatkuu
-
15. syyskuuta 2023
Vähennä ruokahävikkiä - nappaa asiantuntijoiden hävikkivinkit arkeesi
-
31. heinäkuuta 2023
Kaurajuomassa pakkausmerkintävirhe / allergeenivaara
-
28. heinäkuuta 2023
Pakastemarjoissa riski muovinpaloista
-
14. heinäkuuta 2023
Kylmäsavustetussa lohisiivuissa väärä päiväys
-
6. heinäkuuta 2023
Suurilta ruokamyrkytysepidemioilta vältyttiin vuonna 2022
-
5. heinäkuuta 2023
Elintarviketurvallisuus on säilynyt Suomessa hyvällä tasolla
-
21. kesäkuuta 2023
Kuppikakkutikkarissa muovisen vierasesineen riski
-
20. kesäkuuta 2023
Vähemmän lihaa, enemmän kasviksia: tässä ovat pohjoismaiset ravitsemussuositukset 2023
-
20. kesäkuuta 2023
Pohjoismaiset ravitsemussuositukset pohjana suomalaisille suosituksille – päivitystyö käynnistyy
-
19. kesäkuuta 2023
Pata-aineksissa riski metallinpaloista
-
19. kesäkuuta 2023
Makaronilaatikossa riski metallinpaloista
-
16. kesäkuuta 2023
Pastatuotteissa riski metallinpaloista
-
16. kesäkuuta 2023
Activia mansikkajogurtti - ilman lisättyä sokeria
-
13. kesäkuuta 2023
Selvitys zoonoosiseurannan tuloksista valmistunut
-
8. kesäkuuta 2023
Pinaattisessa tuorepastassa metalliriski
-
6. kesäkuuta 2023
Pakastepinaatissa metalliriski
-
12. toukokuuta 2023
Aamiaisleivissä vierasesineriski
-
9. toukokuuta 2023
Makeispusseissa metalliriski
-
28. huhtikuuta 2023
Elintarvikkeiden takaisinvetojen määrä väheni vuonna 2022
-
27. huhtikuuta 2023
Oivahymy on varmistanut elintarviketurvallisuutta jo 10 vuotta
-
11. huhtikuuta 2023
Antipastolajitelmaa ollut myynnissä vanhalla päiväyksellä
-
3. huhtikuuta 2023
Kanapizzassa todettu listeriaa
-
29. maaliskuuta 2023
Tattarisuurimoissa gluteenia
-
27. maaliskuuta 2023
Lasten kaurapatukoissa hometoksiinia
-
23. maaliskuuta 2023
Tukehtumisvaara hyytelömakeisista
-
21. maaliskuuta 2023
Mistä elintarvikkeista norovirus voi tarttua?
-
20. maaliskuuta 2023
Epäiletkö saaneesi ruokamyrkytyksen? Oletko havainnut poikkeavaa hajua talousvedessä?
-
7. maaliskuuta 2023
Sairaalapotilaiden ravitsemustilan arvioinnissa on puutteita – uudistettu ravitsemushoidon suositus tehostaa hoitoa
-
20. helmikuuta 2023
Proteiinipirtelöissä laatupoikkeama; tuote voi pilaantua ennenaikaisesti
-
20. helmikuuta 2023
Salamissa todettu salmonellaa
-
15. helmikuuta 2023
Hyönteisiä on hyväksytty elintarvikekäyttöön – tiedänkö mitä syön vai lisätäänkö hyönteisiä ruokaani tietämättäni?
-
6. helmikuuta 2023
Kalapuikoissa metalliriski
-
17. tammikuuta 2023
Amissa Oy:n 19.12.2022 jälkeen valmistetut tuotteet poistetaan markkinoilta
-
11. tammikuuta 2023
Elintarvikkeiden PFAS-yhdisteiden pitoisuuksia aletaan tutkia Suomessa enemmän
-
22. joulukuuta 2022
Kahdessa pelmenissä todettu ilmoittamatonta selleriä (allergeenivaara)
-
21. joulukuuta 2022
Ruokavirasto jatkaa elintarvikkeiden pakkausmerkintähelpotuksia huhtikuun 2023 loppuun
-
21. joulukuuta 2022
Mantelikakussa metalliriski
-
19. joulukuuta 2022
Lasten maitopohjaisessa vieroitusvalmisteessa laatupoikkeama
-
14. joulukuuta 2022
Piirakkavuoasta siirtyy liikaa metalleja
-
13. joulukuuta 2022
Hyvä hygienia turvaa jouluherkut
-
12. joulukuuta 2022
Gluteenittomana myydyssä tattarijauhossa gluteenia (tiedote päivitetty 12.12.2022)
-
1. joulukuuta 2022
Gluteenittomana myydyissä tuotteissa gluteenia
-
30. marraskuuta 2022
Gluteenittomana myydyssä tattarijauhossa gluteenia
-
29. marraskuuta 2022
Suomen markkinoilta poistettiin hyväksymätöntä bambukuitua sisältäviä muoviastioita
-
22. marraskuuta 2022
Tullin ruokakoirat paljastivat 80 kiloa määräystenvastaisia lihatuotteita
-
18. marraskuuta 2022
Gluteenittomana myydyssä maissitortillassa gluteenia
-
17. marraskuuta 2022
Tuoreiden marjojen alkuperämaan väärentämistä selvitettiin tehovalvonnalla
-
15. marraskuuta 2022
Soijattomaksi ilmoitettu ”Muu Jauhismuru” sisältää soijaa
-
15. marraskuuta 2022
Tullin tehovalvonnassa mausteista ei löytynyt elintarvikepetoksia – eriä hylättiin kemikaalijäämien ja salmonellan takia
-
11. marraskuuta 2022
Kalamurekepihveissä mahdollinen listeriariski
-
10. marraskuuta 2022
Yhteistyö avainasemassa elintarvikepetosten paljastamisessa
-
9. marraskuuta 2022
Makeispussin merkinnöistä puuttuu hasselpähkinä ja manteli
-
9. marraskuuta 2022
Riistan lihaa kuluttajille
-
18. lokakuuta 2022
Ruoan alkuperä ja hinta tärkeitä suomalaisille
-
13. lokakuuta 2022
Paahdetut ja kuorrutetut mantelit saattaa sisältää metallia
-
6. lokakuuta 2022
Nakkipakkauksessa virheellinen päiväysmerkintä
-
29. syyskuuta 2022
Linssipihvi-annosruuan ainesosaluettelosta puuttuu vehnä
-
26. syyskuuta 2022
Vaniljajäätelössä jäämiä 2-kloorietanolista
-
21. syyskuuta 2022
Ravintolisissä matriinia
-
19. syyskuuta 2022
Kauravälipaloissa mahdollinen säilyvyysongelma
-
16. syyskuuta 2022
#EUChooseSafeFood-kampanja tarjoaa ruokatietoa kuluttajille
-
15. syyskuuta 2022
Marjakeitot ja smoothiet saattavat sisältää gluteenittoman kauran jäämiä
-
14. syyskuuta 2022
Uusi tuote tapaukseen ”vuohenjuusto saattaa sisältää metallia”
-
13. syyskuuta 2022
Nielemishäiriöisille tarkoitetussa ravintovalmisteessa laatupoikkeama
-
12. syyskuuta 2022
Vuohenjuusto saattaa sisältää metallia
-
9. syyskuuta 2022
Vegenugettierä poistetaan myynnistä varotoimenpiteenä
-
6. syyskuuta 2022
Kauravälipaloissa hometta
-
5. syyskuuta 2022
Salmiakinmakuisessa D-vitamiinitabletissa matriinia
-
2. syyskuuta 2022
Vegaaninen passionhedelmäjälkiruoka saattaa sisältää pähkinää
-
22. elokuuta 2022
Myslissä ilmoittamatonta maitoa ja pähkinää
-
18. elokuuta 2022
Kasvipohjainen ruuanvalmistustuote pilaantuu ennen päiväystä
-
9. elokuuta 2022
Äidinmaidonkorvikkeessa laatupoikkeama
-
9. elokuuta 2022
Härkäpaputuotteessa listeriaa
-
28. heinäkuuta 2022
Takaisinveto laajenee: luomumaissilastuissa kohonneita pitoisuuksia tropaanialkaloideja
-
27. heinäkuuta 2022
Gluteenia härkäpapupyöryköissä
-
26. heinäkuuta 2022
Luomumaissilastuissa kohonneita pitoisuuksia tropaanialkaloideja
-
21. heinäkuuta 2022
Gluteenia hummuspyöryköissä
-
12. heinäkuuta 2022
Vaniljajäätelössä jäämiä etyleenioksidista
-
8. heinäkuuta 2022
Viherjauheessa salmonellaa
-
29. kesäkuuta 2022
Mansikan alkuperämaa pitää aina ilmoittaa
-
28. kesäkuuta 2022
Mehussa hyväksymätön uuselintarvikeainesosa
-
28. kesäkuuta 2022
Proteiinipatukka saattaa sisältää muovinpaloja
-
21. kesäkuuta 2022
Elintarviketurvallisuus Suomessa kehittyy hyvällä yhteistyöllä
-
21. kesäkuuta 2022
Kahdessa pippurituotteessa PAH-ylitys
-
20. kesäkuuta 2022
Lihatuotteita poistetaan markkinoilta
-
13. kesäkuuta 2022
Grillimakkara saattaa sisältää virheellisesti juustoa
-
8. kesäkuuta 2022
Blogi: Onko elintarviketurvallisuus vanhanaikaista?
-
31. toukokuuta 2022
Luomumansikkahillossa mahdollisesti muovinpaloja
-
23. toukokuuta 2022
Suolan määrää elintarvikkeissa pitää edelleen vähentää
-
19. toukokuuta 2022
Ruokamyrkytysepidemioiden määrässä ei suurta muutosta vuonna 2021
-
18. toukokuuta 2022
Viikon visaiset: Milloin juuston tapaan käytettävää tuotetta saa markkinoida kreikkalaiseksi?
-
17. toukokuuta 2022
Ruokavirasto ja EFSA kampanjoivat kuluttajille elintarviketurvallisuudesta
-
6. toukokuuta 2022
Käsittele korvasienet oikein
-
3. toukokuuta 2022
Tomaattikeitossa mahdollisesti muovinpaloja
-
2. toukokuuta 2022
Tuorekulho-valmisateriassa puuttuvia allergeenimerkintöjä
- Etusivu
- Elintarvikkeet
- Ohjeita kuluttajille
- Kaikki uutiset kuluttajille