Sisältöalueet
Ravitsemussitoumuksen voi tehdä kahdeksalla eri sisältöalueella, joihin ravitsemussuosituksissa kohdistuu keskeisiä muutostavoitteita. Nämä kaikki ovat väestön ravitsemuksen parantamisen kannalta merkittäviä tuote- tai palvelumuotoilun kohteita. Ravitsemussitoumusjärjestelmässä näitä kutsutaan sisältöalueiksi.
Ravitsemussitoumuksen sisältöalueen voi valita seuraavista:
- Suola
- Rasvan laatu
- Sokeri
- Kasvikset (vihannekset, juurekset, marjat & hedelmät)
- Tuotteet lapsille
- Annos- ja pakkauskoot
- Lounaat (ateriat ja välipalat)
- Ruokaohjeet
Sisältöaluekuvaukset lyhyesti taulukossa (pdf)
Sisältöalueiden kuvaus, tavoitteet, toimenpiteet ja esimerkit on kuvattu kussakin kohdassa yksityiskohtaisesti.