Ravitsemussitoumuksen sisältöalueet

Sisältöalueet

Ravitsemussitoumuksen voi tehdä kahdeksalla eri sisältöalueella, joihin ravitsemussuosituksissa kohdistuu keskeisiä muutostavoitteita. Nämä kaikki ovat väestön ravitsemuksen parantamisen kannalta merkittäviä tuote- tai palvelumuotoilun kohteita. Ravitsemussitoumusjärjestelmässä näitä kutsutaan sisältöalueiksi.

Ravitsemussitoumuksen sisältöalueen voi valita seuraavista:

  1. Suola
  2. Rasvan laatu
  3. Sokeri
  4. Kasvikset (vihannekset, juurekset, marjat & hedelmät)
  5. Tuotteet lapsille
  6. Annos- ja pakkauskoot
  7. Lounaat (ateriat ja välipalat)
  8. Ruokaohjeet

Sisältöaluekuvaukset lyhyesti taulukossa (pdf)

Sisältöalueiden kuvaus, tavoitteet, toimenpiteet ja esimerkit on kuvattu kussakin kohdassa yksityiskohtaisesti.

Sivu on viimeksi päivitetty 28.11.2023