Pohjois-Suomessa keskiajalla ja varhaisella uudella ajalla (1400 - 1700 -luvulla) eläneet maanviljelijät harjoittivat sekataloutta. He hyödynsivät ympäristöään erittäin monipuolisesti sekä omassa taloudessaan että kotieläintensä ruokinnassa. Valmistuneessa Oulun yliopiston tutkimuksessa käytettiin stabiili-isotooppi menetelmiä, joita on hyödynnetty myös Eviran, Nykyisen Ruokaviraston, mansikan alkuperätutkimuksissa.
Oulun yliopiston tutkimuksessa selvitettiin arkeologisesta eläinluuaineistosta pohjoisen maanviljelyn varhaisvaiheita.
Lue Eviran tiedote 4.6.2018 Mansikan maantieteellinen alkuperä aina selvitettävissä
Lisätietoja
ruokatottumustutkimus, isotooppitutkimukset:
tutkija, FT Maria Lahtinen-Kaislaniemi, maria.lahtinen-kaislaniemi@ruokavirasto.fi
mansikan alkuperän selvittäminen, isotooppitutkimukset:
yksikönjohtaja, FT Annikki Welling
040 481 2270