Ruokaviraston mikrobiologian yksikössä tunnistetaan ja tyypitetään elintarvikelaboratorioiden lähettämiä virus- ja bakteerikantoja.
Virusten tyypitykset
- Elintarvikelaboratorioiden lähettämät virukset elintarvikevälitteisistä epidemioista
Biokemialliset tunnistukset
- Elintarvikelaboratorioiden ja teollisuuden lähettämät, lähinnä patogeenisiksi epäillyt bakteerikannat
Serotyypitykset
- Listeria monocytogenes -, Escherichia coli (EHEC/VTEC/STEC) O157-, O145-, O111-, O103- ja O26- ja Yersinia enterocolitica -bakteerit.
Genotyypitykset
- L. monocytogenes, E. coli O157, Y. enterocolitica, Y. pseudotuberculosis ja termofiiliset kampylobakteerit -ruokamyrkytysten lähteiden jäljittäminen
- L. monocytogenes -elintarviketuotantolinjojen prosessikontaminaatioiden selvittäminen
Muut tutkimukset
- EHEC/VTEC/STEC: virulenssigeenien (stx1-, stx2-, eae ja hlyA) osoittaminen PCR-menetelmällä Y. enterocolitica ja Y. pseutotuberculosis: biotyypitys ja virulenssigeenien (ail, virF ja inv) osoittaminen PCR-menetelmällä
- Vibrio parahaemolyticus: virulenssigeenien (tdh ja trh) osoittaminen PCR-menetelmällä
Yhteyshenkilöt:
Virusten tyypitykset:
Muut tunnistukset ja tyypitykset: