Tunnistukset ja tyypitykset

Ruokaviraston mikrobiologian yksikössä tunnistetaan ja tyypitetään elintarvikelaboratorioiden lähettämiä virus- ja bakteerikantoja.

Virusten tyypitykset

  • Elintarvikelaboratorioiden lähettämät virukset elintarvikevälitteisistä epidemioista

Biokemialliset tunnistukset

  • Elintarvikelaboratorioiden ja teollisuuden lähettämät, lähinnä patogeenisiksi epäillyt bakteerikannat

Serotyypitykset

  • Listeria monocytogenes -, Escherichia coli (EHEC/VTEC/STEC) O157-, O145-, O111-, O103- ja O26- ja Yersinia enterocolitica -bakteerit.

Genotyypitykset

  • L. monocytogenes, E. coli O157, Y. enterocolitica, Y. pseudotuberculosis ja termofiiliset kampylobakteerit -ruokamyrkytysten lähteiden jäljittäminen
  • L. monocytogenes -elintarviketuotantolinjojen prosessikontaminaatioiden selvittäminen

Muut tutkimukset

  • EHEC/VTEC/STEC: virulenssigeenien (stx1-, stx2-, eae ja hlyA) osoittaminen PCR-menetelmällä Y. enterocolitica ja Y. pseutotuberculosis: biotyypitys ja virulenssigeenien (ail, virF ja inv) osoittaminen PCR-menetelmällä
  • Vibrio parahaemolyticus: virulenssigeenien (tdh ja trh) osoittaminen PCR-menetelmällä

Yhteyshenkilöt:

Virusten tyypitykset:

Muut tunnistukset ja tyypitykset:

Maria Hautaniemi, erikoistutkija

Mikrobiologian yksikkö

  • Listeria monocytogenes -bakteeri, bakteerikantojen tyypittäminen kokogenomisekvensointimenetelmällä
  • Muut tunnistukset ja tyypitykset

 

 

 

Sivu on viimeksi päivitetty 10.11.2023