Avoin tieto - tietoa ja tilastoja
Ajankohtaista
6. maaliskuuta 2025
Blogi: Virusten seuranta siemenperunasta kannattaa
Perunalla on monia taudinaiheuttajia ja tuholaisia. Sadon laatua ja määrä heikentävistä kasvustoviruksista yleisin on Y-virus. Virus siirtyy saastuneessa siemenmukulassa peltosukupolvesta toiseen, ja…
Blogi: Virusten seuranta siemenperunasta kannattaa5. maaliskuuta 2025
Blogi: Siemenperunan Keski-Euroopan markkinat kasvussa
Siemenperuna-alan suurimmat toimijat ja sidosryhmät kokoontuivat Ruokaviraston kutsumina Ouluun päivittämään ajankohtaisia kuulumisia. Siemenperunatuottajat kertoivat, että Keski-Euroopan suurissa…
Blogi: Siemenperunan Keski-Euroopan markkinat kasvussa28. helmikuuta 2025
Blogi: Miksi sertifioitu siemen on viljelijän paras valinta?
Puhdas ja terve siemen sekä käyttötarkoitukseen sopiva lajike ovat onnistuneen viljelyn perusta. Sen takia viljelyksillä kannattaa käyttää virallisesti tarkastettua eli sertifioitua siementä. Vuonna…
Blogi: Miksi sertifioitu siemen on viljelijän paras valinta?27. helmikuuta 2025
Blogi: Ruokavirasto mukana Makera tutkimushankkeissa
Ruokaviraston siemensektori on mukana Maatilatalouden kehittämisrahasto Makeran rahoittamissa tutkimushankkeissa kautena 2025-2028. Tutkimushankkeet koskevat uhkaavasti leviäviä uusia rikkakasveja…
Blogi: Ruokavirasto mukana Makera tutkimushankkeissa20. helmikuuta 2025
Ruokavirasto ja Luonnonvarakeskus julkaisivat tietoa vuoden 2024 viljasadon laadusta ja määrästä
Viljasadon 2024 laatua heikensi punahomeet ja matalat hehtopainot. Punahomeen tuottamaa DON-hometoksiinia mitattiin paljon syksyn viljasadosta. Ruokaviraston kasvianalytiikka ja Luonnonvarakeskus…
Ruokavirasto ja Luonnonvarakeskus julkaisivat tietoa vuoden 2024 viljasadon laadusta ja määrästä4. joulukuuta 2024
Kylvösiemenen itävyydet keskimäärin hyviä
Syksyn kylvösiemennäytteiden itävyydet ovat olleet hyviä, kevätviljoilla keskimääräiset itävyydet ovat yli 90 %. Aivan huippuvuosien laatuun ei kuitenkaan ylletä. Homeet alentavat itävyyksiä.…
Kylvösiemenen itävyydet keskimäärin hyviä28. marraskuuta 2024
Ruokavirasto ja Luonnonvarakeskus julkaisivat ennakkosatotilaston vuoden 2024 viljasadon laadusta ja määrästä
Viljasadon 2024 keskimääräiset hehtolitrapainot ovat matalia ja punahomeen aiheuttamaa DON-hometoksiinia on todettu tämän vuoden viljasadossa paljon. Tilastot viljasadon laadusta ja määrästä vuonna…
Ruokavirasto ja Luonnonvarakeskus julkaisivat ennakkosatotilaston vuoden 2024 viljasadon laadusta ja määrästä1. marraskuuta 2024
Viljasadon laadusta 2024
Sadon 2024 keskimääräiset hehtolitrapainot ovat matalia ja punahomeen aiheuttamaa DON-hometoksiinia on todettu tämän vuoden viljasadossa paljon. Tiedot viljasadon laadusta 2024 ovat tässä vaiheessa…
Viljasadon laadusta 202425. lokakuuta 2024
Webinar on NoBa Land Cover Retriever application
The Risk Assessment Unit of the Finnish Food Authority is organising a webinar on NoBa Land Cover Retriever application on 12 December 2024, 14:00-15:50 (EET, UTC+2) . NoBa Land Cover Retriever (NoBa…
Webinar on NoBa Land Cover Retriever applicationLaboratoriomme ovat akkreditoituja
Nykyaikainen tekniikka ja henkilökunnan jatkuva pätevyyden ylläpito takaavat asiantuntevan palvelun ja luotettavat tulokset.
Ruokaviraston kasvianalytiikan yksikkö on FINAS-akkreditointipalvelun akkreditoima testauslaboratorio T014, akkreditointivaatimus SFS-EN ISO/IEC 17025. (Akkreditoitu pätevyysalue: www.finas.fi, Akkreditoidut toimijat).
Siemenlaboratorion (FI01) toiminnalla on Internation Seed Testing Association (ISTA) -akkreditointi.
Yhteystiedot
Kylvösiemenet
Ruokavirasto, siemenlaboratorio
Tampereentie 51
32200 Loimaa
siemenlaboratorio@ruokavirasto.fi
p. 040 521 4761
Viljan laatu
Ruokavirasto, viljalaboratorio
Mustialankatu 3
00790 Helsinki
viljalaboratorio@ruokavirasto.fi
p. 0400 131 429
Kasvitaudit ja -tuholaiset
Ruokavirasto, kasvintuhoojalaboratorio
Mustialankatu 3
00790 Helsinki
kasvintuhoojalaboratorio@ruokavirasto.fi
Peruna
Ruokavirasto, siemenperunalaboratorio
Tampereentie 51
32200 Loimaa