Nimettyjen laboratorioiden ja viranomaisten Pikantti-työtila

12. kesäkuuta 2024

Ruokavirasto on ottanut käyttöön nimetyille ja hyväksytyille laboratorioille tarkoitetun työtilan Pikantti-ekstranetissä. Työtila on hyväksyttyjen laboratorioiden ja niiden toimintaan liittyvien viranomaisten yhteinen tiedotuskanava. Työtilan käyttöön tarvitaan henkilökohtaiset käyttöoikeudet. 

Työtilaan on koottu laboratorioita ja valvontaviranomaisia varten mm. Ruokaviraston näytelähetteitä, ohjeistusta näytteenotosta ja tutkimusmenetelmistä sekä tietoa koulutuksista, vertailumittauksista ja kansainvälisestä toiminnasta. Laboratorioille tarkoitettu koulutus- ja tiedotusmateriaali julkaistaan jatkossa pääosin työtilassa eikä enää Ruokaviraston ulkoisilla verkkosivuilla.

Hyväksyttyjen laboratorioiden henkilökunta voi hakea Pikantti-työtilan käyttöoikeuden Ruokavirastosta (linkki alla). Avaa rekisteröintilomake ja täytä tiedot: 

1. Perustiedot *

Organisaation ja henkilön tiedot 

2. Käyttäjäryhmä(t) *

Valitse: Muu projektin tai yhteistyöryhmän jäsen

3. Palvelussuhde tai valtuutus on *

Palvelussuhteen tyyppi ja kesto

4. Lisätietoja *

Yhteyshenkilö Ruokavirastossa: Taija Rissanen
Työtilan nimi:  Laboratoriotoiminta ja viranomaisnäytteet

 

HUOM. Käyttäjät, joilla on jo oikeus Pikantin Vati-analyysitietojen siirtopalvelu -työtilaan, on käyttöoikeus myös uuteen laboratorioiden työtilaan ja kirjautuminen onnistuu heti. 

Lue lisää Pikantista ja hae käyttöoikeuksia Ruokaviraston verkkosivulta  https://www.ruokavirasto.fi/tietoa-meista/asiointi/verkkoasiointi/pikantti-ekstranet/

Kun sinulla on käyttöoikeudet, kirjaudu laboratorioiden työtilaan osoitteessa https://pikantti.ruokavirasto.fi/display/LABRAT