Nordic-Baltic Committee on Food Analysis, NMKL

Pohjoismaiden ja Baltian maiden yhteinen elintarvikkeiden metodiikkakomitea (NMKL) toimii mikrobiologian, kemian ja aistinvaraisen analytiikan osa-alueilla, joihin kaikkiin Ruokavirasto osallistuu. NMKL:n tarkoituksena on tarjota laboratorioille ohjeita ja koulutusta, sekä standardisoida tarvittaessa uusia analyysimenetelmiä elintarvikkeiden ja rehujen tutkimiseen. Toiminta perustuu Pohjoismaiden ja Baltian maiden yhteistyöhön huomioiden myös laajemmin elintarvikealan kansainvälisen yhteistyön, ohjeet ja suositukset. NMKL:n varapresidenttinä toimii Ruokaviraston laboratorio- ja tutkimuslinjan ylijohtaja Janne Nieminen.

Lisätietoa: 

Aistinvarainen analytiikka: Jaostopäällikkö Tiina Ritvanen

Kemiallinen analytiikka: Erikoistutkija Mirja Hokkanen

Mikrobiologinen analytiikka: Johtava tutkija Saija Hallanvuo

https://www.nmkl.org/ 



 

Sivu on viimeksi päivitetty 22.8.2024