Anläggningar som tillverkar foder för sällskapsdjur ska ha lämpliga lokaliteter och anordningar för fodertillverkning. Särskild uppmärksamhet ska fästas på att lokaliteterna och verksamheterna är placerade så att risken för korskontamination är så liten som möjligt och att det är så enkelt som möjligt att sköta rengöring och renhållning.
Temperaturerna i kyl- och fryslager ska kontrolleras. Rummen ska vara tillräckliga i förhållande till produktionsmängden så att nerkylningen/infrysningen sker tillräckligt snabbt och verksamheten kan utövas kontrollerat och hygieniskt. Åtskiljandet av råvaror och färdiga produkter måste beaktas. Man måste föra bok över temperaturkontrollen av kylrummen.
Lokaliteterna och anordningarna ska vara tillräckliga i förhållande till anläggningens verksamhet: om de är tillräckliga beror helt och hållet på hur verksamheten är organiserad.
Hänvisningar till lagstiftningen
- (EG) 183/2005, artikel 5 och bilaga II (lokaler och utrustning)
- (EU) 142/2011, artikel 24 och bilaga IX kapitel I och bilaga XIII och bilaga VIII