Livsmedelsbranschen

Nyheter om livsmedelsbranschen

17. december 2024

Choklad som sålts utan tillstånd med ett annat varumärke kan innehålla ägg

Polisen har meddelat att de har inlett en förundersökning i ett fall där en företagare inom konfektyrbranschen har gjort en brottsanmälan mot en annan aktör som fått en betydande mängd chokladkakor…

Choklad som sålts utan tillstånd med ett annat varumärke kan innehålla ägg

13. december 2024

Nationell tillsynsplan för livsmedelskedjan 2025-2028 säkerställer en enhetlig tillsyn

Finlands fleråriga nationella tillsynsplan för livsmedelskedjan, VASU, är en ”vägkarta” som delas av alla myndigheter i livsmedelskedjan för att säkerställa enhetliga mål och tyngdpunkter samt…

Nationell tillsynsplan för livsmedelskedjan 2025-2028 säkerställer en enhetlig tillsyn

12. december 2024

Livsmedelskedjans nyhetsbrev: Skriv ut den förnyade Oiva-rapporten för kunderna att se

Det sjätte nyhetsbrevet för livsmedelskedjan för 2024 har publicerats. Nyhetsbrevet innehåller aktuella plock om livsmedelsbranschen, ekolivsmedel och export/import.  Ämnen i detta brev: Skriv ut den…

Livsmedelskedjans nyhetsbrev: Skriv ut den förnyade Oiva-rapporten för kunderna att se

9. december 2024

Observera särskilda krav för import av ekofoder och ekolivsmedel från 1.1.2025

Europeiska kommissionen har givit en lista på ekofoder och ekolivsmedel med särskilda importkrav från 1.1.2025.   I praktiken betyder detta att i samband med förtullningen kontrolleras dokumenten för…

Observera särskilda krav för import av ekofoder och ekolivsmedel från 1.1.2025

27. november 2024

Hållbar hälsa från maten – nationella näringsrekommendationer

Statens näringsdelegations nya nationella näringsrekommendationer styr mot mer växtbaserade typer av kost av både hälso- och miljöskäl. Kosten som rekommenderas är mångsidig, varierad, måttlig och…

Hållbar hälsa från maten – nationella näringsrekommendationer

19. november 2024

Anpassningarnas inverkan på frågor som gäller djur-, växt- och livsmedelssäkerheten

En del av Livsmedelsverkets personal är permitterad i oktober–december. Permitteringarna genomförs stegvis i perioder på två veckor. Permitteringarna och ämbetsverkets övriga ekonomiska…

Anpassningarnas inverkan på frågor som gäller djur-, växt- och livsmedelssäkerheten
Alla nyheter