2 portioner
- 4 skivor havretoast
- 2 matskedar tomatpuré
- 1 tsk (100 g) inhemsk konserverad fisk (eller annan kokt fisk)
- 2 stora tomater
- 1 tsk oregano eller pizzakrydda
- 4 skivor (smält) ost (12 % fett)
- Bred ut toasterna med tomatpuré. Om du förbereder brödet i mikron kan du rosta brödet först.
- Dela fisken på brödet, skiva tomaterna ovanpå.
- Strö till sist över kryddor och riven ost och grädda i ca 5 minuter i varm ugn eller ca 3 minuter under ugnens grillmotstånd eller värm i mikron i ca en minut så att osten smälter.
- Njut av pizzabröden med en sallad.
Sallad
2 portioner
- 6–8 blad sallad
- 1 morot
- en bit gurka
- 1–2 tomater
- 2 dl keso
Sås:
- 2 teskedar vinäger
- 2 msk raps- eller olivolja
- Tvätta och låt rinna av grönsakerna och skala moroten.
- Riv moroten med ett grovt blad och hacka gurka och tomat.
- Montera salladen direkt på två tallrikar: riv salladsbladen i botten, lägg i riven morot, gurka och tomatbitar samt keso.
- Häll över vinäger och olja. Om du vill kan du lägga till lite (färska) örter för smaksättning.
Klappgröt
4 portioner
- 2 dl lingon
- ½ dl socker
- 5 dl vatten
- 1 dl mörkt mannagrynsmjöl
- Koka upp lingon, socker och vatten.
- Strö över de största under vispning och låt puttra i tio minuter till en gröt.
- Låt gröten svalna och vispa den fluffig med en blandare.