Pytt i panna

pyttipannu_näyttö.jpg

2 portioner

  • 3 kokta potatisar
  • 1 morot
  • 50 g champinjon (eller andra matsvampar)
  • ½ liten lök eller ½ dl frysta löktärningar
  • 200 g kokt kyckling, kalkon, bönor, annat kött eller korv
  • 1 msk rapsolja eller margarin på flaska
  • 100 g gröna bönor (frysta eller färska)
  • ½ tsk mald peppar (1 tsk blandade örter eller rosmarin)
  1.  Skala och hacka potatisen, morötterna och löken och tvätta och halvera svampen. Skiva även kött, bönor eller korv.
  2. Stek eventuellt korvbitarna lätt i en oljad panna och ställ åt sidan för att vänta.
  3. Tillsätt olja i pannan och fräs löken, tillsätt morotsbitarna, svamphalvorna och koka under omrörning i några minuter.
  4. Tillsätt potatisbitarna, bönorna och kryddorna och fortsätt koka under omrörning.
  5. När ingredienserna är kokta, lägg i kokt kött eller korvbitar, värm upp och njut med rågbröd.

Tips: Potatis ska lätt kokas lite mer än vad som behövs; på samma sätt kan andra mogna grönsaker finnas kvar. Moroten och grönsakerna behöver dock inte kokas, små bitar kokar snabbt i pannan. Det blir också ofta rester av kött eller fisk, men du kan byta ut dem mot pålägg. Alla dessa gör en smakrik gryta på nolltid.

Sidan har senast uppdaterats 31.1.2024