2 portioner
- 3 kokta potatisar
- 1 morot
- 50 g champinjon (eller andra matsvampar)
- ½ liten lök eller ½ dl frysta löktärningar
- 200 g kokt kyckling, kalkon, bönor, annat kött eller korv
- 1 msk rapsolja eller margarin på flaska
- 100 g gröna bönor (frysta eller färska)
- ½ tsk mald peppar (1 tsk blandade örter eller rosmarin)
- Skala och hacka potatisen, morötterna och löken och tvätta och halvera svampen. Skiva även kött, bönor eller korv.
- Stek eventuellt korvbitarna lätt i en oljad panna och ställ åt sidan för att vänta.
- Tillsätt olja i pannan och fräs löken, tillsätt morotsbitarna, svamphalvorna och koka under omrörning i några minuter.
- Tillsätt potatisbitarna, bönorna och kryddorna och fortsätt koka under omrörning.
- När ingredienserna är kokta, lägg i kokt kött eller korvbitar, värm upp och njut med rågbröd.
Tips: Potatis ska lätt kokas lite mer än vad som behövs; på samma sätt kan andra mogna grönsaker finnas kvar. Moroten och grönsakerna behöver dock inte kokas, små bitar kokar snabbt i pannan. Det blir också ofta rester av kött eller fisk, men du kan byta ut dem mot pålägg. Alla dessa gör en smakrik gryta på nolltid.