4 portioner
- 1 msk margarin eller olja på flaska
- 500 g fryst potatis- och lökblandning
- 250 g rökt regnbåge
- 2 dl mjölk
- (¼ tesked salt)
- ½ tsk mald svartpeppar
- 1 ägg
- dill
- Smörj en ugnsform (kapacitet ca 1½ l), häll hälften av potatis- och lökblandningen i botten av ugnsformen och toppa med fisken, skär i bitar utan skinn och ben. Täck med resten av potatisblandningen.
- Strö kryddorna ovanpå, blanda ägget med mjölken, häll i formen och grädda på mitten av ugnen i 200 grader i ca en timme.
- Beroende på ugnens effekt kan gräddningstiden variera. Lägg bakplåtspapper ovanpå formen om steken hotar att mörkna för mycket. Prova även potatisens mognad. Du kan låta maten vila i ugnen i en halvtimme efter att du stängt av strömmen.
- Stuvad rödkål eller vinägerbetor passar som tillsk