Röd kycklingsgryta

Kuvassa annos kanapataa, ruokajuoma, leipä, salaatti ja jälkiruoka

4 portioner

  • 400 g kycklingkött
  • 1 röd paprika
  • liten zucchini
  • 1 lök
  • 1-3 vitlöksklyftor
  • 2 msk margarin eller rapsolja på flaska
  • 400 g krossade tomater
  • 12 stenfria oliver
  • ½ dl citronsaft (färdig juice fungerar)
  • 1/4 tsk mald svartpeppar
  • (knivspets av cayennepeppar)
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tesked socker
  • bladpersilja
  1. Skiva och blockera paprika och zucchini redo, skala och blockera lök och vitlök.
  2. Stek kycklingbitarna i fett i en stor panna eller på botten av grytan. Tillsätt löken och fräs en stund.
  3. Tillsätt övriga grönsaker och tomatpuré och låt det koka sakta under lock i ca 15 minuter.
  4. Tillsätt de halverade oliverna, citronsaften och kryddorna och fortsätt att sjuda i 15 minuter.
  5. Kontrollera köttets färdighet, tillsätt hackad persilja om så önskas och servera med klyftpotatis eller kokt havre eller mörkt ris.

Tips: Prova receptet då och då så att du byter kyckling till fisken. All filéad fisk duger, men den läggs bara i bitar på slutet. Fiskbitarna tillagas på 5–10 minuter.

Som tillägg kan du hitta färdiga, frysta klyftpotatis i butiken som är lätta att tillaga i ugnen.

Sidan har senast uppdaterats 30.1.2024