4 portioner
- 400 g kycklingkött
- 1 röd paprika
- liten zucchini
- 1 lök
- 1-3 vitlöksklyftor
- 2 msk margarin eller rapsolja på flaska
- 400 g krossade tomater
- 12 stenfria oliver
- ½ dl citronsaft (färdig juice fungerar)
- 1/4 tsk mald svartpeppar
- (knivspets av cayennepeppar)
- ½ tsk salt
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tesked socker
- bladpersilja
- Skiva och blockera paprika och zucchini redo, skala och blockera lök och vitlök.
- Stek kycklingbitarna i fett i en stor panna eller på botten av grytan. Tillsätt löken och fräs en stund.
- Tillsätt övriga grönsaker och tomatpuré och låt det koka sakta under lock i ca 15 minuter.
- Tillsätt de halverade oliverna, citronsaften och kryddorna och fortsätt att sjuda i 15 minuter.
- Kontrollera köttets färdighet, tillsätt hackad persilja om så önskas och servera med klyftpotatis eller kokt havre eller mörkt ris.
Tips: Prova receptet då och då så att du byter kyckling till fisken. All filéad fisk duger, men den läggs bara i bitar på slutet. Fiskbitarna tillagas på 5–10 minuter.
Som tillägg kan du hitta färdiga, frysta klyftpotatis i butiken som är lätta att tillaga i ugnen.