
Instruktioner för konsumenter
Nyheter
27. mars 2025
Risk för salmonella i solrosfrön
Aduki Oy har meddelat att de har återkallat skalade solrosfrön från försäljning. Återkallelsen görs som en försiktighetsåtgärd, eftersom salmonella har hittats i samma parti av råvaror på andra håll i…
Risk för salmonella i solrosfrön27. mars 2025
Risk för salmonella i flera produkter som innehåller solrosfrön
Foodin har meddelat att de har återkallat produkter som innehåller solrosfrön från försäljning. Återkallelsen görs som en försiktighetsåtgärd, eftersom salmonella har hittats i samma parti av råvaror…
Risk för salmonella i flera produkter som innehåller solrosfrön26. mars 2025
Behöver du ett hygienpass - Öva dig på de nya modelltestfrågorna
Behöver du till exempel ett hygienpass för sommarjobb? Nu kan du träna inför hygienpasstestet med nya modelltestfrågor. Livsmedelsverkets modelltest innehåller 40 påståendena från olika områden inom…
Behöver du ett hygienpass - Öva dig på de nya modelltestfrågorna24. mars 2025
Risk för aflatoxin i sojastrimlor
Det estniska företaget Polar Sun Products OÜ har meddelat att det finns ett kvalitetsfel på sojastrimlor som företaget levererat till Finland, och flera partier av produkten återkallas. Enligt…
Risk för aflatoxin i sojastrimlor14. mars 2025
Intresserad av resultaten av livsmedelstillsynen i Finland - använd öppen information
Resultaten från livsmedelsföretagens tillsyn publiceras i Oiva-rapporterna vartefter livsmedelskontrollmyndigheterna genomför inspektioner. Livsmedelsverket erbjuder nu öppen information om…
Intresserad av resultaten av livsmedelstillsynen i Finland - använd öppen information11. mars 2025
Mögel i protein-blåbärskvarg
Arla Oy har meddelat att man i ett parti av produkten Arla Protein kvarg blåbär laktosfri 200g har observerat mögel på produktens yta och att produkten därför inte lämpar sig att äta. Felet gäller…
Mögel i protein-blåbärskvarg