Risk för salmonella i tahini och halva

20. januari 2025

Sevan Oy har fått information av den svenska tillverkaren om risk för salmonella i tre produkter av varumärket Sevan (endast följande datum):  

 

  • Tahini sesamfröpasta 200g, Bäst före mellan 08/01/2026 - 20/02/2026
  • Halva 400g Vanilj, Bäst före 18/01/2026
  • Halva 400g Pistage, Bäst före 23/01/2026

Av dessa produkter har Tahini varit till försäljning i K-gruppens matbutiker i hela landet. Halvaprodukterna har varit till försäljning i privata affärsidkares butiker i Åboregionen och Jyväskylä. En återkallelse av produkterna från marknaden har inletts. Konsumenterna ska inte använda produkterna i partierna i fråga.

Mer information för konsumenter finns i meddelandet på Sevan Oy:s webbplats.

För mer information om återkallelsen kan du kontakta kontaktpersonen för den finländska organisationen: Annika Kumpunen, Sevan Oy 040-5909703 eller info@sevan.fi

Vid Livsmedelsverket sköts ärendet av specialexpert Mika Varjonen, tfn 050 38 68 416, fornamn.efternamn@ruokavirasto.fi.

 

Bilder på produkterna:
(Bilder: Sevan Ab)

sevan_tahini_halva