-
20. december 2024
Risk för salmonella i falafel wrap
-
20. december 2024
Risk för salmonella i Vegepatong
-
20. december 2024
Risk för salmonella i fetabulgursallad
-
17. december 2024
Choklad som sålts utan tillstånd med ett annat varumärke kan innehålla ägg
-
13. december 2024
Smakfel och eventuellt hållbarhetsproblem i ett parti vitlöksmajonnäs
-
10. december 2024
Smakfel i julkalendrar
-
2. december 2024
En annan produkt i kexförpackning
-
29. november 2024
Annan produkt i mikromåltid
-
27. november 2024
Hållbar hälsa från maten – nationella näringsrekommendationer
-
26. november 2024
Risk för metallbitar i fryst pizza
-
22. november 2024
Risk för metalltrådar i potatissallad
-
13. november 2024
Icke godkänt nytt livsmedel som ingrediens i kosttillskott
-
5. november 2024
Risk för salmonella i djupfryst anka
-
4. november 2024
Kolla in de förnyade Oiva-rapporterna
-
4. november 2024
Listeria i skorpskinka
-
29. oktober 2024
Säkerhetsrisk i Moomin-slickepinnar
-
17. oktober 2024
Risk för glas i konserverade jalapeñoskivor
-
7. oktober 2024
Aioli-såsförpackning saknar inhemska märkningar; allergenrisk
-
18. september 2024
Salmonella i vakuumförpackad biff av nötytterfilé
-
16. september 2024
Fiskartspecifika undantag läggs till i rekommendationen om säker användning av fisk
-
9. september 2024
Risk för metallbitar i salmiakgodis
-
6. september 2024
Varning: Olagliga frön av genetiskt modifierade tomater saluförs
-
2. september 2024
Fel dressingspåse i kycklingsallad; allergenrisk
-
27. augusti 2024
Återkallelse av hönsägg: salmonella har konstaterats på produktionsenhet
-
2. augusti 2024
Risk för plastbitar i fiskbullar
-
1. augusti 2024
Risk för mögel i bröd
-
19. juli 2024
Kosttillskotten ska bli säkrare i EU
-
17. juli 2024
Risk för plastbitar i chokladkakor
-
17. juli 2024
Salmonellarisk i sesamfröpastan tahini
-
15. juli 2024
Nya partier dras tillbaka från försäljning - Salmonella i salladsfröprodukterna och aflatoxiner i jordnötterna
-
11. juli 2024
Livsmedelssäkerheten i Finland är på en god nivå
-
4. juli 2024
Att äta en stor mängd extremt kryddstark mat på en gång är inte vettigt
-
28. juni 2024
Se upp för sprängörten
-
19. juni 2024
Korrekta svar gavs till deltagarna i hygienpasstester - Översättningsbyråns ägare dömd för grovt bedrägeri och för grov förfalskning
-
18. juni 2024
Risk för främmande platsföremål i talkkunamjöl
-
17. juni 2024
Risk för främmande föremål i metall i slickepinnar
-
27. maj 2024
Misstanke om metallbitar i mousseprodukter
-
17. maj 2024
Hygienpasset ändras i juni – fullständigt namn och personbeteckning på passet
-
16. maj 2024
Del av sötsaksprodukt kan lossna
-
10. maj 2024
Allergenrisk i chokladkakor
-
6. maj 2024
Odeklarerad mjölk i dippsås
-
23. april 2024
Sulfit nämns inte i ingrediensförteckningen för potatissnacks
-
23. april 2024
Antalet återkallelser av livsmedel fortsatte minska år 2023
-
11. april 2024
Redan 1,5 miljoner hygienpass i Finland
-
28. mars 2024
Återkallelsen utvidgas ytterligare: Kotivara återkallar fler medvurstpartier
-
27. mars 2024
En stor del av hepatit E-infektionerna härstammar sannolikt från medwurst
-
26. mars 2024
Bristfällig värmebehandling av varmrökt lax
-
26. mars 2024
PFAS-halterna i ekologiska ägg har klart minskat – i de senaste undersökningarna följde alla proverna bestämmelserna
-
21. mars 2024
Allergenfel i Kanakorma-måltiden
-
21. mars 2024
Sallad med rökt fisk i förpackningar för räksallad
-
13. mars 2024
Återkallelsen utvidgas: Kotivara återkallar mera medvurstpartier från försäljning
-
13. mars 2024
Enterobakterier i mangoyoghurt i en liters förpackning
-
11. mars 2024
Allergenrisk i chokladkoladragé på grund av vete
-
8. mars 2024
Återkallelse av smoothier fortsätter vidare
-
8. mars 2024
Återkallelse av smoothier fortsätter
-
8. mars 2024
Sambandet mellan insjuknanden och hepatit E-virus som konstaterats i medvurst utreds
-
8. mars 2024
Kotivara återkallar medvurstpartier från försäljning
-
7. mars 2024
Mögeltoxin i råvaran för smoothiedryck
-
22. februari 2024
Risk för metall i choklad-nougatkex
-
20. februari 2024
Misstanke om metallflis i chokladkex
-
19. februari 2024
Misstanke om metallflis i tre kexprodukter
-
13. februari 2024
Eventuell risk för blötdjursallergiker i två portioner
-
13. februari 2024
Norovirus fortfarande den vanligaste orsaken till matförgiftning i Finland
-
9. februari 2024
Den nya handboken om näringspåståenden och hälsopåståenden styr användningen av påståenden i marknadsföringen av livsmedel
-
7. februari 2024
Oanmält mjölkprotein i utflyktsmåltid
-
2. februari 2024
Risk för metallföremål i Mango Chia-pudding
-
29. januari 2024
Allergenrisk i mikromåltid på grund av förpackningsförväxling (mjölk)
-
22. januari 2024
Återkallelse av gojibären dras tillbaka
-
11. januari 2024
Okratoxin i fikon och salmonellamisstanke i goji-bär
-
9. januari 2024
Ny märkning på shoppingkassar som säljs i matbutiker
-
4. januari 2024
I energidrycken finns ett färgämne som inte är godkänt inom EU
-
29. december 2023
Felaktig ingrediensförteckning på Coleslaw-sallad
-
19. december 2023
Glutenfria mjölmixer kan innehålla oanmäld allergen (senap)
-
18. december 2023
För mycket aflatoxin i råvara för fikonsylt
-
11. december 2023
Oklar allergenmärkning i julkalender
-
7. december 2023
Mikrobfynd i groddsallader
-
7. december 2023
Salmonella i frysta hallon
-
4. december 2023
Satu Jyväkorpi tillträder som generalsekreterare för Statens näringsdelegation
-
1. december 2023
Kvävningsrisk för gelégodis på marknaden igen
-
30. november 2023
Glutenfria kex kan innehålla oanmäld allergen (mjölk)
-
15. november 2023
Orsaken till den omfattande matförgiftningsepidemin i S:t Michel håller på att klarna
-
7. november 2023
Rester av bekämpningsmedel i oskalade sesamfrön
-
6. november 2023
Chokladstänger innehåller eventuellt smörjmedel
-
6. november 2023
Felaktig ingrediensförteckning på svampsallad
-
1. november 2023
Salmonella också i osaltade pistaschnötter
-
30. oktober 2023
Växtbaserade nuggetar innehåller oanmäld gluten
-
25. oktober 2023
Salmonella i pistaschnötter
-
24. oktober 2023
Oanmäld selleri i kryddor
-
11. oktober 2023
För mycket okratoxin i fruktstänger
-
3. oktober 2023
Den misstänkte sålde hundratals falska hygienpass
-
2. oktober 2023
Misstanke om salmonella i groddar
-
27. september 2023
Anteckningar på finska och svenska saknas för puffat ris
-
25. september 2023
Bakterieobservation i ostdipp
-
18. september 2023
Ingen orsak har hittats till den omfattande matförgiftningsepidemin – utredningsarbetet fortsätter
-
1. augusti 2023
Fel på havredrycksförpackning / allergenrisk
-
28. juli 2023
Risk för plastbitar i frysta bär
-
14. juli 2023
Felaktigt datum på kallrökt laxskivor
-
7. juli 2023
Stora matförgiftningsepidemier kunde undvikas 2022
-
5. juli 2023
Livsmedelssäkerheten i Finland har hållits på en god nivå
-
22. juni 2023
Risk för främmande plastföremål i cupcakeslickepinne
-
20. juni 2023
Risk för metallbitar i grytingredienser
-
20. juni 2023
Risk för metallbitar i pastaprodukter
-
20. juni 2023
Risk för metallbitar i makaronilåda
-
20. juni 2023
Mindre kött, mer växtbaserat: Här kommer de Nordiskanäringsrekommendationerna 2023
-
16. juni 2023
Activia jordgubbsyoghurt –utan tillsatt socker
-
9. juni 2023
Risk för metall i färsk pasta med spenat
-
7. juni 2023
Metallrisk i djupfryst spenat
-
12. maj 2023
Risk för främmande föremål i frukostbröd
-
11. maj 2023
Risk för metall i godispåsar
-
2. maj 2023
Antalet återkallelser av livsmedel minskade år 2022
-
27. april 2023
Oivahymy har säkerställt livsmedelssäkerheten i 10 år
-
11. april 2023
Antipastosortiment med gammalt datum har funnits till salu
-
3. april 2023
Listeria har påträffats i kycklingpizza
-
29. mars 2023
Gluten i helt bovete
-
28. mars 2023
Mögeltoxiner i havrestänger för barn
-
23. mars 2023
Kvävningsrisk av gelégodis
-
21. mars 2023
Från vilken typ av livsmedel kan en norovirussmitta överföras?
-
20. mars 2023
Misstänker du att du har fått en matförgiftning? Har du observerat en avvikande lukt i hushållsvattnet?
-
7. mars 2023
Brister i bedömningen av sjukhuspatienters näringsstatus – förnyad rekommendation om nutritionsbehandling effektiverar vården
-
21. februari 2023
Kvalitetsavvikelse i proteinshakes; produkten kan fördärvas i förtid
-
21. februari 2023
Salmonella har konstaterats i salami
-
6. februari 2023
Risk för metall i fiskpinnar
-
19. januari 2023
Produkter som tillverkats av Amissa Oy efter den 19 december 2022 dras tillbaka från marknaden
-
11. januari 2023
Halterna av PFAS-föreningar i livsmedel börjar undersökas mer i Finland
-
27. december 2022
Livsmedelsverket kommer att förlänga lättnader i fråga om förpackningspåskrifter på livsmedel till den 30 april 2023
-
22. december 2022
Risk för metall i mandelkaka
-
22. december 2022
Två slag av pelmeni har konstaterats innehålla selleri som inte angetts i märkningarna (allergenfara)
-
21. december 2022
Kvalitetsavvikelse i mjölkbaserad tillskottsnäring för barn
-
15. december 2022
Pajform ger ifrån sig för stora mängder metaller
-
13. december 2022
God hygien garanterar att julmaten är säker
-
12. december 2022
Gluten i bovetemjöl som sålts som glutenfritt (uppdaterad 12.12.2022)
-
7. december 2022
Gluten i produkter som säljs som glutenfria
-
1. december 2022
Gluten i bovetemjöl som sålts som glutenfritt
-
29. november 2022
Plastkärl som innehöll icke-godkänd bambufiber togs bort från marknaden i Finland
-
22. november 2022
Tullens mathundar avslöjade 80 kilo köttprodukter som stred mot bestämmelserna
-
21. november 2022
Gluten i majstortilla som sålts som glutenfri
-
18. november 2022
”Muu Jauhismuru” som angetts vara sojafri innehåller soja
-
17. november 2022
Förfalskning av ursprungslandet för färska bär utreddes genom intensifierad tillsyn
-
15. november 2022
Inga livsmedelsbedrägerier upptäcktes vid Tullens intensivövervakning av kryddor – partier avvisades på grund av kemikalierester och salmonella
-
14. november 2022
Eventuell risk för listeria i fiskfärsbiffar
-
10. november 2022
Godispåse saknar märkningar om hasselnöt och mandel
-
10. november 2022
Samarbete i nyckelposition vid avslöjande av livsmedelsbedrägerier
-
19. oktober 2022
Livsmedlens ursprung och pris är viktiga för finländarna
-
14. oktober 2022
Rostade och dragerade mandlar kan innehålla metall
-
6. oktober 2022
Fel datummärkning på förpackning med knackkorv
-
29. september 2022
Vete saknas i ingrediensförteckningen på matportionen Linsbiff
-
27. september 2022
Rester av 2-kloretanol i vaniljglass
-
22. september 2022
Kosttillskott innehåller matrin
-
20. september 2022
Eventuellt hållbarhetsproblem i havremellanmål
-
16. september 2022
Ny produkt i fallet ”getost kan innehålla metall”
-
16. september 2022
Bärsoppor och smoothies kan innehålla rester av glutenfri havre
-
13. september 2022
Kvalitetsavvikelse i näringspreparat avsett för personer med sväljningssvårigheter
-
13. september 2022
Getost kan innehålla metall
-
13. september 2022
Vegenuggets återkallas från handeln som försiktighetsåtgärd
-
7. september 2022
Mögel i havremellanmål produkt
-
5. september 2022
Vegansk passionsfruktsdessert kan innehålla nötter
-
5. september 2022
D-vitamintablett innehåller matrin
-
22. augusti 2022
Allergenmärkningar saknas på Müsli
-
18. augusti 2022
Vegetabilisk matlagningsprodukt förskäms före datummärkningen
-
9. augusti 2022
Kvalitetsavvikelse i modersmjölksersättning
-
9. augusti 2022
Listeria i bondbönprodukt
-
29. juli 2022
Förhöjda halter tropanalkaloider i ekologiska majschips
-
29. juli 2022
Återkallelsen utvidgas: förhöjda halter tropanalkaloider i ekologiska majschips
-
27. juli 2022
Gluten i bondbönabollar
-
22. juli 2022
Gluten i hummusbullar
-
13. juli 2022
Vaniljglass innehåller rester av etylenoxid
-
8. juli 2022
Salmonella i green powder
-
29. juni 2022
Märkning om jordgubbarnas ursprungsland måste alltid finnas
-
28. juni 2022
Icke godkänt nytt livsmedel som ingrediens i juice
-
28. juni 2022
Proteinbar kan innehålla plastbitar
-
21. juni 2022
Livsmedelssäkerheten i Finland utvecklas i gott samarbete
-
21. juni 2022
Köttprodukter dras tillbaka från marknaden
-
21. juni 2022
PAH-överskridning i två pepparprodukter
-
14. juni 2022
Grillkorv kan felaktigt innehålla ost
-
31. maj 2022
Ekologisk jordgubbssylt kan innehålla plastbitar
-
23. maj 2022
Salthalten i livsmedlen måste ytterligare minskas
-
19. maj 2022
Ingen stor förändring i antalet matförgiftningsepidemier år 2021
-
17. maj 2022
Livsmedelsverket och EFSA driver kampanj för konsumenter om livsmedelssäkerhet
-
6. maj 2022
Förbehandla stenmurklorna rätt
-
4. maj 2022
Tomatsoppa kan innehålla plastbitar
-
3. maj 2022
Allergenmärkningar saknas på Fresh Bowl-färdigmåltid
-
2. maj 2022
Färdigmåltiden HK Köttbullar och potatismos saknar allergenmärkning
-
19. april 2022
Rester av växtskyddsmedel i långkornigt ris
-
14. april 2022
Möjligt att ta reda på tillverkningslandet för säkra Kinderägg
-
11. april 2022
Atria Måltidssallad Kyckling Texmex i fel ask
-
11. april 2022
Återkallelsen av produkter av märket Kinder breddas
-
8. april 2022
Kinder-produkter återkallas
-
8. april 2022
Risk för listeria i groddsallad
-
1. april 2022
Icke godkänt nytt livsmedel i kosttillskott
-
29. mars 2022
Salmonella misstänks i strimlor av nöt
-
24. mars 2022
Livsmedelsverket beviljar lättnader i fråga om förpackningspåskrifter på livsmedel under kriget i Ukraina
-
22. mars 2022
Mikrobiologiskt fel i havredryck
-
21. mars 2022
Mögeltoxin i nötterna i mellanmålsstänger
-
18. mars 2022
Rester av växtskyddsmedel i fullkornsris
-
11. mars 2022
Korrekta svar gavs till deltagare i hygienpasstester - Översättningsbyråns ägare dömd för grovt bedrägeri
-
8. mars 2022
Ett nytt nätverk i Europa för riskbedömning av kemikalier
-
1. mars 2022
Risk för främmande föremål i strimlad kycklingfilé
-
25. februari 2022
Mögeltoxin i nötblandningar
-
24. februari 2022
Antalet återkallelser av livsmedel ökade ytterligare år 2021
-
17. februari 2022
Icke godkänt nytt livsmedel i kosttillskott
- Första sidan
- Livsmedel
- Instruktioner för konsumenter
- Alla nyheter för konsumenter