Livsmedelsbranschen
Nyheter om livsmedelsbranschen
29. oktober 2024
Valvira och Livsmedelsverket har publicerat ett gemensamt riksomfattande tillsynsprogram för miljö- och hälsoskyddet för åren 2025–2028
Syftet med tillsynsprogrammet är att förenhetliga tillsynspraxisen och styrningen av tillsynen samt att öka tillsynens effektivitet och kvalitet. Temat för det gemensamma riksomfattande…
Valvira och Livsmedelsverket har publicerat ett gemensamt riksomfattande tillsynsprogram för miljö- och hälsoskyddet för åren 2025–202823. oktober 2024
Livsmedelskedjans nyhetsbrev: Fiskartspecifika undantag läggs till i rekommendationen om säker användning av fisk
Det femte nyhetsbrevet för livsmedelskedjan för 2024 har publicerats. Nyhetsbrevet innehåller aktuella plock om livsmedelsbranschen, ekolivsmedel och export/import. Ämnen i detta brev:…
Livsmedelskedjans nyhetsbrev: Fiskartspecifika undantag läggs till i rekommendationen om säker användning av fisk23. september 2024
Anvisning gällande de särskilda salmonellagarantierna har uppdaterats
Livsmedelsverket har den 11 september uppdaterat en anvisning "Krav enligt de särskilda salmonellagarantierna vid import av livsmedel av animaliskt ursprung från den inre marknaden". Anvisningen är…
Anvisning gällande de särskilda salmonellagarantierna har uppdaterats16. september 2024
Forskning: Det är en bra idé att äta inhemsk fisk
Statsrådets utrednings- och forskningsverksamhets (VN TEAS), jord- och skogsbruksministeriets & statsrådets kanslis pressmeddelande 16.9.2024 Det är en bra idé att äta inhemsk fisk eftersom…
Forskning: Det är en bra idé att äta inhemsk fisk16. september 2024
Fiskartspecifika undantag läggs till i rekommendationen om säker användning av fisk
Livsmedelsverket har uppdaterat rekommendationen om säker användning av fisk baserat på resultaten från forskningsprojektet EU-fiskar IV. I de uppdaterade rekommendationerna ges fler…
Fiskartspecifika undantag läggs till i rekommendationen om säker användning av fisk10. september 2024
En ny version av listeriaanvisning för storkök har publicerats
Rekommendationer för mat som serveras till riskgrupper bör särskilt beaktas vid planering av måltider och ätanden på t.ex. sjukhus, anstaltsvård för äldre och serviceboende med heldygnsomsorg samt…
En ny version av listeriaanvisning för storkök har publicerats