
Livsmedelsbranschen
Nyheter om livsmedelsbranschen
13. februari 2025
Yläsavolainen muurinpohjalettu är Finlands femtonde namnskyddade produkt
Kommissionen har godkänt registreringen av namnet Yläsavolainen muurinpohjalettu. Den som ansöker om en skyddad geografisk beteckning (SGB) är ProAgria Itä-Suomi ry/Itä-Suomen maa- ja…
Yläsavolainen muurinpohjalettu är Finlands femtonde namnskyddade produkt11. februari 2025
Livsmedelskedjans nyhetsbrev: Uppdaterade rekommendationer för tillagning och servering av mediumstekta köttfärsbiffar
Det första nyhetsbrevet för livsmedelskedjan för 2025 har publicerats. Nyhetsbrevet innehåller aktuella plock om livsmedelsbranschen, ekolivsmedel och export/import. Ämnen i detta brev: Uppdaterade…
Livsmedelskedjans nyhetsbrev: Uppdaterade rekommendationer för tillagning och servering av mediumstekta köttfärsbiffar6. februari 2025
Uppdaterade rekommendationer för tillagning och servering av mediumstekta köttfärsbiffar
Köttfärsbiffar som serveras mediumstekta har blivit vanligare med den växande populariteten för hamburgare både på restauranger och hemmakök. Livsmedelsverket rekommenderar att alla köttfärsprodukter…
Uppdaterade rekommendationer för tillagning och servering av mediumstekta köttfärsbiffar27. januari 2025
Vägledning för användning av namnet mineralvatten
Industriella mineralvatten tillverkas av kranvatten genom att tillsätta koldioxid och mineralsalter, medan naturliga mineralvatten innehåller mineralsalter som naturligt förekommer och är bestående i…
Vägledning för användning av namnet mineralvatten17. december 2024
Choklad som sålts utan tillstånd med ett annat varumärke kan innehålla ägg
Polisen har meddelat att de har inlett en förundersökning i ett fall där en företagare inom konfektyrbranschen har gjort en brottsanmälan mot en annan aktör som fått en betydande mängd chokladkakor…
Choklad som sålts utan tillstånd med ett annat varumärke kan innehålla ägg13. december 2024
Nationell tillsynsplan för livsmedelskedjan 2025-2028 säkerställer en enhetlig tillsyn
Finlands fleråriga nationella tillsynsplan för livsmedelskedjan, VASU, är en ”vägkarta” som delas av alla myndigheter i livsmedelskedjan för att säkerställa enhetliga mål och tyngdpunkter samt…
Nationell tillsynsplan för livsmedelskedjan 2025-2028 säkerställer en enhetlig tillsyn