Oiva-anvisningarna är avsedda för de kommunala livsmedelstillsynsmyndigheterna. Anvisningarna tjänar som hjälp till tillsynsutövarna vid fastställning av vitsorden inom Oiva. Företagen kan använda anvisningarna som hjälp i sin verksamhet.
Oiva-anvisningarna delas i två knippen:
- anvisningar för registrerad livsmedelsverksamhet till vilka hör försäljning, servering, och industriell tillverkningen (spannmål, grönsaker, frukt, bär, drycker, färdigmat, kosttillskott) samt transport och lagring. Uppdaterad 2.1.2024
- godkända livsmedelslokaler, till vilka hör anläggningar som hanterar mjölk, kött, fisk och ägg samt lagring. Uppdaterad 2.1.2024
Innehållsförteckning - Oiva bedömningsanvisningarna för registrerad livsmedelsverksamhet (pdf)
Innehållsförteckning finns också i Oiva-anvisningarnas underkapitel.
Innehållsförteckning - Oiva bedömningsanvisningarna för godkända livsmedelslokaler (pdf)
Innehållsförteckning finns också i Oiva-anvisningarnas underkapitel.