Vill du grunda en styckningsanläggning, en anläggning som framställer malet kött, eller en anläggning som framställer köttberedningar? På den här sidan får du handledning i att inleda verksamheten.
Lär dig om frågor som anknyter till grundandet av en köttanläggning med hjälp av en webbkurs
Webbkursen är för närvarande under utarbetande och kommer att publiceras på denna webbplats så snart den är klar.
Du får anvisningar för grundande av en köttanläggning i vår skriftliga guide
Guiden har samma innehåll som webbkursen och är indelat i flera delar. När du planerar att grunda en restaurang, ta först del i avsnitten om Grundande och Lokaler. Du kan utforska och skriva ut guiden antingen som en helhet eller en del i taget.
Delar av guiden:
- Guidens innehåll
- Del 1, Grundande: sammanfattning av uppgifter som behövs för grundandet av en köttanläggning.
- Del 2, Lokaler: information om kraven i anslutning till lokaler i en köttanläggning.
- Del 3, Verksamhet: krav som ställs på anläggningens verksamhet.
- Del 4, Personal: krav som ställs på anläggningens personal.
- Del 5, Egenkontroll: information om egenkontroll. Med hjälp av denna information kan du göra upp en egenkontrollplan för din anläggning.
- Del 6, Ordförklaringar: Vissa ord har streckats under i texten. Du hittar förklaringen till dem i del 6.
Tilläggsuppgifter och ordförklaringar
Länkar till tilläggsuppgifter som nämnts i webbkursen och i guiden hittar du här. Observera att alla tilläggsuppgifter som nämnts på webbkursen tyvärr inte finns tillgängliga på alla språk.
Ordförklaringar som understreckats i webbkursen och i guiden hittar du här.