Vill du sätta upp en mejerianläggning? Den här sidan ger dig instruktioner om hur du inleder verksamheten i en mjölkanläggning.
Bild: Tussitaikurit Oy
Läs instruktionerna i vår textguide för att starta en mjölkanläggning
Guiden ger information om bland annat:
- Hur säkerställer du att lokalen är lämplig för din mjölkanläggning?
- Hur ansöker du om godkännande av din anläggning och tillstånd för din verksamhet hos myndigheterna?
- Vad krävs av utrymmena för anläggningens?
- Vilka andra saker krävs särskilt av en anläggning inom mjölkbranschen?
- Vilka krav ställs på mjölkanläggningens personal?
- Vad avses med en anvisning för egenkontroll för en mjölkanläggning?
Du kan läsa eller skriva ut guiden nedan, antingen i sin helhet eller en del åt gången.
Den kompletta guiden
Guidens delar
- Guidens innehåll
- Del 1, Grundande: sammanfattning av uppgifter som behövs för grundandet av en mjölkanläggning.
- Del 2, Lokaler: information om kraven i anslutning till utrymmena för en mjölkanläggning.
- Del 3, Verksamhet: krav som ställs på anläggningens verksamhet.
- Del 4, Personal: krav som ställs på anläggningens personal.
- Del 5, Egenkontroll: information om egenkontroll. Med hjälp av denna information kan du göra upp en egenkontrollplan för din anläggning.
- Del 6, Ordförklaringar: Vissa ord är understrukna i texten. Du hittar förklaringar till dem i del 6.