Har du planer på livsmedelstillverkning och vill ha hjälp med att utarbeta förpackningspåskrifterna? Är du osäker på vilken information som ska ges om livsmedlet? Har receptberäkningen trasslat till sig? På denna sida får du vägledning i att utarbeta informationen som ska ges om livsmedel, dvs. förpackningspåskrifterna.
Studera förpackningspåskrifter med hjälp av en webbkurs
I webbkursen tar vi oss igenom djungeln av förpackningspåskrifter. Efter att du gått igenom kursen, vet du vilka påskrifter som krävs på förpackningarna och hur de ska utarbetas. Du lär dig också vilka uppgifter som ska ges om oförpackade livsmedel. Dessutom innehåller kursen många praktiska exempel och övningar. Du får bland annat lära dig hur man gör upp en ingrediensförteckning och näringsdeklaration utifrån ett recept.
Webbkursen är avsedd särskilt för livsmedelsföretagare och studerande i livsmedelsbranschen, men vem som helst kan ta del av kursen och berika sin kunskap. Kursen kräver ingen registrering.
Du kan även läsa mer om förpackningspåskrifter i vår texthandbok
Delar av guiden
- Presentation av handboken
- Avsnitt 1, Ansvar och lagstiftning
- Avsnitt 2, Obligatorisk information
- Avsnitt 3, Livsmedlets beteckning
- Avsnitt 4, Ingrediensförteckning
- Avsnitt 5, Datummärkningar
- Avsnitt 6, Ursprungsland
- Avsnitt 7, Förvarings- och bruksanvisning
- Avsnitt 8, Näringsdeklaration
- Avsnitt 9, Övrig obligatorisk information
- Avsnitt 10, Exempel
- Avsnitt 11, Repetitionsuppgifter