Lagstiftning som hänför sig till produktion av groddar

JSM:s lagstiftningssidor under I-registret

  • Kommissionens genomförandeförordning (EU) nr 208/2013 om spårbarhetskrav för groddar och för frön avsedda för produktion av groddar

  • Kommissionens förordning (EU) nr 209/2013 om ändring av förordning (EG) nr 2073/2005 vad gäller mikrobiologiska kriterier för groddar och provtagningsbestämmelser för slaktkroppar från fjäderfä och färskt fjäderfäkött

  • Kommissionens förordning (EU) nr 210/2013 om godkännande av anläggningar som producerar groddar, i enlighet med Europaparlamentets och rådets förordning (EG) nr 852/2004

  • Förordning om intygskrav för import till unionen av groddar och av frön avsedda för produktion av groddar: Kommissionens genomförandeförordning (EU) 2020/2235Länk till en annan webbplats om fastställande av tillämpningsföreskrifter för Europaparlamentets och rådets förordningar (EU) 2016/429 och (EU) 2017/625 vad gäller förlagor till djurhälsointyg, förlagor till officiella intyg och förlagor till kombinerade djurhälsointyg/officiella intyg för införsel till unionen och förflyttningar inom unionen av sändningar av vissa kategorier av djur och varor samt officiellt intygande avseende sådana intyg, och om upphävande av förordning (EG) nr 599/2004, genomförandeförordningarna (EU) nr 636/2014 och (EU) 2019/628, direktiv 98/68/EG och besluten 2000/572/EG, 2003/779/EG och 2007/240/EG

 

  • Kommissionens riktlinjer, i vilka man bl.a. behandlar primärproduktion och groddar: I riktlinjerna om genomförandet av vissa bestämmelser i förordning (EG) nr 852/2004 om livsmedelshygien har 18.6.12 tillkommit kompletteringar i styckena 3.1 och 3.2 (groddar) jämte 3.7. (förpackning av sallader i påsar)

  • Europaparlamentets och rådets förordning (EG) nr 852/2004 om livsmedelshygien 

  • Kommissionens förordning (EG) nr 2073/2005 om mikrobiologiska kriterier för livsmedel (förordningen om mikrobiologiska kriterier)

  • Förordningen om livsmedelshygien 318/2021

Sidan har senast uppdaterats 24.11.2022