- Rådets direktiv om sylt, gelé och marmelad samt sötad kastanjepuré avsedda som livsmedel (2001/113/EG)
- Handels- och industriministeriets förordning om sylt av frukt, gelé och marmelad samt vissa andra produkter (474/2003)
- Europaparlamentets och rådets förordning (EU) 1169/2011 om tillhandahållande av livsmedelsinformation till konsumenterna
- Jord- och skogsbruksministeriets förordning om tillhandahållande av livsmedelsinformation till konsumenterna (834/2014)
- Europaparlamentets och rådets förordning (EG) 1333/2008 om livsmedelstillsatser (ersätter HIM:s förordningar 1756/1995, 117/2005 och 752/2007)
- Kommissionens förordning (EU) 231/2012 om kriterier för livsmedelstillsatsers ursprung och renhet
- Europaparlamentets och rådets förordning (EG) 1334/2008 om livsmedelsaromer
- Europaparlamentets och rådets förordning (EG) 1332/2008 om livsmedelsenzymer
- Europaparlamentets och rådets förordning (EG) 1925/2006 om tillsättning av vitaminer och mineraler samt vissa andra ämnen i livsmedel
- Handels- och industriministeriets förordning om de nationella arrangemang som ikraftträdandet av Europaparlamentets och rådets förordning (EG) nr 1925/2006 om tillsättning av vitaminer och mineralämnen samt vissa andra ämnen i livsmedel förutsätter (726/2007)
- Europaparlamentets och rådets förordning (EG) 1924/2006 om näringspåståenden och hälsopåståenden om livsmedel
- Rådets förordning (EG) 834/2007 om ekologisk produktion och märkning av ekologiska produkter (med ändringar)
- Kommissionens förordning (EG) 889/2008; om tillämpningsföreskrifter för rådets förordning (EG) nr 834/2007 om ekologisk produktion och märkning av ekologiska produkter med avseende på ekologisk produktion, märkning och kontroll.
Lagstiftningen om sylt, gelé och marmelad
Sidan har senast uppdaterats 25.8.2021